KOKOS TORTA S BIJELOM ČOKOLADOM, NUTELLOM I RAFFAELOM 🍫





Kokos torta s bijelom čokoladom, nutellom i raffaelom 




Kad zamislimo rapsodiju okusa koja oduševljava naša nepca, onda je ta misao definitivno nalik ovoj božanstvenoj kremastoj torti. Dodat ćemo kokos u biskvit, pa malo u kremu, a može i na vrh još malo? Samo da je kokosa, zar ne? Ova divna torta sastoji se od sočnog biskvita, creme de patisserie i malog sloja nutelle između! Sviđa vam se? Jednostavno ju je napraviti i ne zahtijeva previše vremena, stoga sam sigurna da će vas oduševiti!



Kokos torta s bijelom čokoladom, nutellom i raffaelom 


Sastojci:

Sastojci za biskvit:

  • 3 jaja
  • 200 g šećera
  • 200 g glatkog brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 vanilin šećer
  • korica naribanog limuna
  • 100 ml mlijeka
  • 100 ml ulja
  • 80 g kokosovog brašna

Sastojci za kremu:

  • 500 ml mlijeka
  • 4 žumanjka
  • 2 žlice arome vanilije
  • 150 g šećera
  • 4 žlice gustina
  • 80 g maslaca sobne temperature
  • 50 g kokosovog brašna
  • 50 ml slatkog vrhnja

Ganache od bijele čokolade:

  • 100 g bijele čokolade
  • 1 dcl slatkog vrhnja

Još će vam trebati:

  • Nutella za premazivanje biskvita
  • Kokos brašno
  • Listići kokosa
  • 2 paketića raffaela


Priprema:

Priprema bisvita:

1. Žumanjke i šećer pjenasto izradite.

2. Bjelanjke istucite u čvrst snijeg.

3. Miješajte smjesu za žumanjcima i postepeno im dodajte ostale sastojke.

4. Na kraju umiješajte snijeg od bjelanjaka i kokosovo brašno. Ja sam koristila kalup od 18 cm, vi možete koristiti bez obzira na mjere klasičan okrugli kalup od 24 cm.

5. Okrugli kalup premažite s maslacem i obložite s malo oštrog brašna.

6. Pripremljenu smjesu ulijte u kalup i stavite peći na prethodno ugrijanu pećnicu na 180°C stupnjeva oko 25 – 30 minuta.

7. Kada se biskvit ohladio, izvadite ga iz kalupa i prerežite ga na tri jednaka dijela. Kalup operite, jer ćete ga ponovno koristiti.

8. Prvi biskvit stavite ponovno u kalup. Premažite ga s jednim dijelom kreme.

9. Stavite preko kreme drugi dio biskvita, pa ga premažite s nutellom.

10. Sada premažite preko s kremom i stavite treći dio biskvita.

11. Zadnji biskvit premažite kremom u tanjem sloju, a ostatak kreme spremite u frižider. Koristit ćete kremu za premazivanje torte kasnije.

12. Preko zadnjeg sloja kreme prelijte ganache od bijele čokolade.

13. Stavite tortu u hladnjak na 3 – 4 sata da se krema stegne. Bilo bi idealno kada bi torta ostala preko noći pa ju sutradan možete dovršiti.

14. Izvadite tortu iz kalupa, a s ostatkom kreme premažite tortu s bočnih strana. Tortu ukrasite s kokosovim brašnom, te listićima kokosa, a na vrh dodajte nekoliko gotovih rafaello kuglica!



Priprema kreme:

1. Od navedene količine mlijeka, odvojite malo za žumanjke sa strane u manju posudicu. Ostatak mlijeka, zajedno sa šećerom i aromom vanilije, stavite kuhati.

Žumanjke izmiješajte s prethodnim mlijekom i dodajte gustin.

3. Smjesu žumanjka dodajte vrućem mlijeku i miješajte na laganoj vatri dok se krema ne zgusne. Sklonite s vatre, pa kremu prebacite u drugu posudu i prekrijte s prozirnom folijom, te ostavite da se hladi.

4. Kada se krema ohladila, dodajte joj maslac narezan na listiće. S mikserom izradite dobro kremu dok sve ne postane sjajno i kremasto. Dodajte malo slatkog vrhnja i miješajte joj minutu, dvije. U gotovu kremu dodajte kokos i dobro promiješajte.



Priprema ganachea od bijele čokolade:

Ganache od bijele čokolade radite tako da čokoladu otopite na pari. Dodajte joj slatko vrhnje i dobro sve izmiješajte.



Pripremila: Ivana Matas 


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

SCHWARZWALD KEKSI

BOR OD LISNATOG TIJESTA S KRUŠKAMA I ĐUMBIROM 🍐

LINZER PITA