JORKŠIRSKI PUDING



https://punkufer.dnevnik.hr/clanak/hrana-i-pice/jorksirski-puding-recept-pogacice---949477.html



Jorkširski puding 



Jorkširski puding je zapravo vrsta slanih pogačica koji se peku na visokoj temperaturi u kalupu za muffine, a najčešće se poslužuju uz mesno pečenje i umak gravy.




Jorkširski puding 


Sastojci:

  • 200 ml mlijeka
  • 140 g glatkog brašna
  • 4 jaja
  • sol po želji
  • biljno ulje za podmazivanje



Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 220 Celzijevih stupnjeva. Pripremite kalup za pečenje muffina i dobro ih podmažite biljnim uljem. Stavite kalup u pećnicu da se dobro zagriju.
  2. Napravite tijesto: glatko brašno izmiksajte s jajima – miješajte dok smjesa ne postane glatka. Postupno ulijevajte mlijeko i nastavite miksati dok smjesa ne bude glatka bez grudica. Začinite smjesu sa solju.
  3. Prebacite pripremljenu smjesu za jorkširski puding u stakleni vrč. Izvadite vruće kalupe iz pećnice i u njih ulijte pripremljenu smjesu – otprilike 50 do 60 ml u svaku udubinu u kalupu. Pecite jorkširske pudinge 20 do 25 minuta bez otvaranja vrata pećnice dok se pogačice ne napuhnu i ne dobiju lijepu rumenu boju.
  4. Poslužite ih odmah s mesnim pečenje po želji. Dobar tek!



Pripremila: Ivana Matas 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

LINZER PITA

DUBAI KUGLICE

KAKO UKRASITI DOM BEZ BANKROTA?