JORKŠIRSKI PUDING
https://punkufer.dnevnik.hr/clanak/hrana-i-pice/jorksirski-puding-recept-pogacice---949477.html
Jorkširski puding
Jorkširski puding je zapravo vrsta slanih pogačica koji se peku na visokoj temperaturi u kalupu za muffine, a najčešće se poslužuju uz mesno pečenje i umak gravy.
Jorkširski puding
Sastojci:
- 200 ml mlijeka
- 140 g glatkog brašna
- 4 jaja
- sol po želji
- biljno ulje za podmazivanje
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 220 Celzijevih stupnjeva. Pripremite kalup za pečenje muffina i dobro ih podmažite biljnim uljem. Stavite kalup u pećnicu da se dobro zagriju.
- Napravite tijesto: glatko brašno izmiksajte s jajima – miješajte dok smjesa ne postane glatka. Postupno ulijevajte mlijeko i nastavite miksati dok smjesa ne bude glatka bez grudica. Začinite smjesu sa solju.
- Prebacite pripremljenu smjesu za jorkširski puding u stakleni vrč. Izvadite vruće kalupe iz pećnice i u njih ulijte pripremljenu smjesu – otprilike 50 do 60 ml u svaku udubinu u kalupu. Pecite jorkširske pudinge 20 do 25 minuta bez otvaranja vrata pećnice dok se pogačice ne napuhnu i ne dobiju lijepu rumenu boju.
- Poslužite ih odmah s mesnim pečenje po želji. Dobar tek!
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar