GRIZ NA MLIJEKU
Griz na mlijeku
Klasično i jednostavno jelo koje smo u djetinjstvu često jeli za doručak i večeru, danas gotovo da više nikada ne kuhamo. Uz dodatak kakaa ili naribane čokolade, pšenična krupica je bila zdravija varijanta popularnih čokoladnih žitnih pahuljica. Griz na mlijeku je nježno, lagano i ukusno jelo koji bismo mogli vratiti na svoje menije!
Griz na mlijeku
Sastojci:
- 500 ml mlijeka (ili vode)
- 4-5 žlice griza
- 1-2 žličice šećera (ili meda)
- Po želji: cimet
Priprema:
- U zdjelu ulijte mlijeko i stavite ga na srednju vatru.
- Dodajte šećer, pa pričekajte da mlijeko zavrije.
- Polako dodajte griz u mlijeko uz neprekidno miješanje.
- Kuhajte griz na laganoj vatri uz miješanje, 3-5 minuta, dok se ne zgusne.
- Po želji dodajte cimet.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar