GRIZ NA MLIJEKU





Griz na mlijeku 



Klasično i jednostavno jelo koje smo u djetinjstvu često jeli za doručak i večeru, danas gotovo da više nikada ne kuhamo. Uz dodatak kakaa ili naribane čokolade, pšenična krupica je bila zdravija varijanta popularnih čokoladnih žitnih pahuljica. Griz na mlijeku je nježno, lagano i ukusno jelo koji bismo mogli vratiti na svoje menije!




Griz na mlijeku 


Sastojci:

  • 500 ml mlijeka (ili vode)
  • 4-5 žlice griza
  • 1-2 žličice šećera (ili meda)
  • Po želji: cimet



Priprema:

  • U zdjelu ulijte mlijeko i stavite ga na srednju vatru.
  • Dodajte šećer, pa pričekajte da mlijeko zavrije.
  • Polako dodajte griz u mlijeko uz neprekidno miješanje.
  • Kuhajte griz na laganoj vatri uz miješanje, 3-5 minuta, dok se ne zgusne.
  • Po želji dodajte cimet.

 



Pripremila: Ivana Matas 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

PRŽENI KROKETI OD RIŽE I SIRA

ZAŠTO TIJELO TIJEKOM HLADNIH DANA TRAŽI VIŠE MASNOĆA, UGLJIKOHIDRATA I ZAČINA?

ZAŠTO NIJE DOBRO BITI NA MOBITELU PRIJE SPAVANJA?