ZAPEČENI KRUMPIR S JAJIMA 🥔




Zapečeni krumpir s jajima 




Krumpir i jaja osnovne su namirnice koje su u prošlosti nosile brojne recepte. Hranjive, zasitne i ukusne i bez previše začina ili kompliciranih postupaka, bile su osnovne u kuhinji naših starih.




Zapečeni krumpir s jajima 


Sastojci:

  • 3 krumpira
  • 3 jaja
  • 1 crveni luk, nasjeckan
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 50 ml mlijeka
  • 1/2 čajne žličice soli
  • 1/2 čajne žličice papra
  • 1/2 čajne žličice mljevene paprike
  • 30 g ribanog sira
  • 1 žlica svježe sjeckanog peršina



Priprema:

  1. Krumpire ogulite, narežite na tanke ploške, a potom ih oko pet minuta prokuhajte u vodi.
  2. Potom u zdjeli umutite jaja s mlijekom i svim začinima.
  3. Na maslinovom ulju lagano prodinstajte luk dok ne postane staklast.
  4. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
  5. Nauljite posudu, a potom na dno složite red krumpira, potom malo luka i ponovite postupak dok ne potrošite navedene sastojke.
  6. Prelijte smjesom jaja i mlijeka te pecite složenac do pola sata dok se jaja ne stvrdnu.
  7. Izvadite složenac iz pećnice, posipajte sirom i vratite na još pet minuta u pećnicu.
  8. 8. Prije posluživanja posipajte s malo svježeg peršina.



Pripremila: Ivana Matas 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

ZAŠTO NIJE DOBRO BITI NA MOBITELU PRIJE SPAVANJA?

MORINGA - ČUDOTVORNO DRVO ŽIVOTA

SLANI PUŽ OD SIRA I ŠPEKA