TORTA OD MEDA
Torta od meda
Ako volite medenjake, svidjet će vam se i ova torta od meda. Sjajno se sljubljuje s čajem i sivim poslijepodnevima, a sve sastojke vjerojatno već i imate kod kuće.
Torta od meda
Sastojci:
- 170 g meda
- 140 g maslaca
- 85 g smeđeg muscovado šećera
- 2 jaja, istučena
- 200 g brašna, prosijanog
- 2 čajne žličice praška za pecivo
- voda
Za glazuru
- 55 g šećera u prahu
- 1 žlica meda
- topla voda
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
- Okrugli kalup promjera 18 centimetara namastite maslacem.
- Med, maslac i šećer stavite u veliki lonac. Dodajte žlicu vode i lagano zagrijavajte dok se sve ne rastopi.
- Maknite s vatre i umiješajte jaja i brašno.
- Žlicom prebacite smjesu u kalup za tortu.
- Pecite 40-45 minuta dok se torta ne počne odvajati od stjenki kalupa.
- Ostavite tortu da se malo ohladi u kalupu.
- Dok je kolač još topao napravite glazuru. Pomiješajte šećer i med s 2-3 čajne žličice vruće vode i još topao sirup prelijte preko torte.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar