TORTA OD MEDA




Torta od meda



Ako volite medenjake, svidjet će vam se i ova torta od meda. Sjajno se sljubljuje s čajem i sivim poslijepodnevima, a sve sastojke vjerojatno već i imate kod kuće.




Torta od meda 


Sastojci:

  • 170 g meda
  • 140 g maslaca
  • 85 g smeđeg muscovado šećera
  • 2 jaja, istučena
  • 200 g brašna, prosijanog
  • 2 čajne žličice praška za pecivo
  • voda

Za glazuru

  • 55 g šećera u prahu
  • 1 žlica meda
  • topla voda



Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
  2. Okrugli kalup promjera 18 centimetara namastite maslacem.
  3. Med, maslac i šećer stavite u veliki lonac. Dodajte žlicu vode i lagano zagrijavajte dok se sve ne rastopi.
  4. Maknite s vatre i umiješajte jaja i brašno.
  5. Žlicom prebacite smjesu u kalup za tortu.
  6. Pecite 40-45 minuta dok se torta ne počne odvajati od stjenki kalupa.
  7. Ostavite tortu da se malo ohladi u kalupu.
  8. Dok je kolač još topao napravite glazuru. Pomiješajte šećer i med s 2-3 čajne žličice vruće vode i još topao sirup prelijte preko torte.


Pripremila: Ivana Matas 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

ZAŠTO NIJE DOBRO BITI NA MOBITELU PRIJE SPAVANJA?

MORINGA - ČUDOTVORNO DRVO ŽIVOTA

SLANI PUŽ OD SIRA I ŠPEKA