TORTA OD BIJELE I TAMNE ČOKOLADE S MAKOM 🍫





Torta od bijele i tamne čokolade s makom 



Torta od čokolade i maka je predivno sočna i kremasta! Biskvit od tamne čokolade i maka, sa kremom od bijele čokolade stvorena je za sve ljubitelje istoga. Slatkoljupci, ovo je ljubav na čokoladni pogled!




Torta od bijele i tamne čokolade s makom 


Sastojci za biskvit:

  • 8 jaja
  • 200 g glatkog brašna
  • 200 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 3 zlice kakaa u prahu
  • 50 ml mlijeka
  • 50 ml biljnog ulja
  • 3 žlice mljevenog maka

Krema:

  • 5 žlica mljevenog maka
  • 7 dcl mlijeka
  • 100 g šećera
  • 5 žumanjaka
  • 3 žlice oštrog brašna
  • 200 ml slatkog vrhnja
  • 100 g bijele čokolade
  • 1 prašak za puding od vanilije

Glazura:

  • 2oo ml slatkog vrhnja
  • 200 g čokolade za kuhanje



Priprema:

Priprema biskvita:

  1. Izmješajte jaja sa šećerom i vanilin šećerom dok ne postanu pjenasta. Dodajte brašno, kakao i mak, a zatim mlijeko i ulje.
  2. Dobivenu smjesu podijelite na 2 dijela te ispecite 2 jednaka biskvita u pećnici zagrijanoj na 180°c oko 20 minuta.
  3. Izvadite i ostavite da se ohlade.

Krema:

  1. Rastopite bijelu čokoladu u mlijeku.
  2. S malo mlakog mlijeka umutite žumanjke pa dodajte šećer, brašno i prašak za puding te kuhajte dok se ne stisne (postane gusto i kremasto)
  3. Pokrijte prozirnom folijom i ostavite da se ohladi.
  4. Slatko vrhnje izmješajte u čvrsti šlag. U razrađenu i ohlađenu kremu umješajte šlag i mak te premažite jedno tijesto polovicom kreme.
  5. Prekrijte drugim biskvitom, premažite ostatkom kreme te zagladite površinu.
  6. Na nju nanesite glazuru.

Glazura:

  1. Slatko vhnje stavite da provri i zatim njime prelijte usitnjenu čokoladu.
  2. Miješajte dok smjesa ne postane glatka te je prelijte preko kolača.

U slast!




Pripremila: Ivana Matas 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

ZAŠTO NIJE DOBRO BITI NA MOBITELU PRIJE SPAVANJA?

SLANI PUŽ OD SIRA I ŠPEKA

KORISTIMO LI BODY MIST ZA TIJELO CIJELO VRIJEME NA POGREŠAN NAČIN?