TORTA OD BIJELE I TAMNE ČOKOLADE S MAKOM 🍫
Torta od bijele i tamne čokolade s makom
Torta od čokolade i maka je predivno sočna i kremasta! Biskvit od tamne čokolade i maka, sa kremom od bijele čokolade stvorena je za sve ljubitelje istoga. Slatkoljupci, ovo je ljubav na čokoladni pogled!
Torta od bijele i tamne čokolade s makom
Sastojci za biskvit:
- 8 jaja
- 200 g glatkog brašna
- 200 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 3 zlice kakaa u prahu
- 50 ml mlijeka
- 50 ml biljnog ulja
- 3 žlice mljevenog maka
Krema:
- 5 žlica mljevenog maka
- 7 dcl mlijeka
- 100 g šećera
- 5 žumanjaka
- 3 žlice oštrog brašna
- 200 ml slatkog vrhnja
- 100 g bijele čokolade
- 1 prašak za puding od vanilije
Glazura:
- 2oo ml slatkog vrhnja
- 200 g čokolade za kuhanje
Priprema:
Priprema biskvita:
- Izmješajte jaja sa šećerom i vanilin šećerom dok ne postanu pjenasta. Dodajte brašno, kakao i mak, a zatim mlijeko i ulje.
- Dobivenu smjesu podijelite na 2 dijela te ispecite 2 jednaka biskvita u pećnici zagrijanoj na 180°c oko 20 minuta.
- Izvadite i ostavite da se ohlade.
Krema:
- Rastopite bijelu čokoladu u mlijeku.
- S malo mlakog mlijeka umutite žumanjke pa dodajte šećer, brašno i prašak za puding te kuhajte dok se ne stisne (postane gusto i kremasto)
- Pokrijte prozirnom folijom i ostavite da se ohladi.
- Slatko vrhnje izmješajte u čvrsti šlag. U razrađenu i ohlađenu kremu umješajte šlag i mak te premažite jedno tijesto polovicom kreme.
- Prekrijte drugim biskvitom, premažite ostatkom kreme te zagladite površinu.
- Na nju nanesite glazuru.
Glazura:
- Slatko vhnje stavite da provri i zatim njime prelijte usitnjenu čokoladu.
- Miješajte dok smjesa ne postane glatka te je prelijte preko kolača.
U slast!
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar