PILETINA I ŠAMPINJONI U FINOM UMAKU OD VINA





Piletina i šampinjoni u finom umaku od vina 



Ako tražite recept za jelo koje se priprema brzo, a izgleda i miriše kao da ste uložili sate i sate truda, ova piletina s gljivama i vinom bit će pravi pogodak. Najbolje od svega? Jelo je gotovo za samo 20 minuta.




Piletina i šampinjoni u finom umaku od vina 


Sastojci:

  • 4 pileća prsa bez kože
  • 1 žlica glatkog brašna
  • sol
  • papar
  • 150 ml pilećeg temeljca (ili ½ kocke i 150 ml vode)
  • 250 g šampinjona, prerezanih na pola
  • nekoliko grančica timijana, samo listovi
  • 150 ml crnog vina
  • 1 žlica maslinovog ulja



Priprema:

  1. Uvaljajte piletinu u brašno, a zatim otresite višak.
  2. Pomiješajte 1 čajnu žličicu viška brašna s malo temeljca i ostavite sa strane.
  3. Zagrijte ulje u tavi, zatim dodajte piletinu, gljive i majčinu dušicu. Pržite na srednje jakoj vatri oko 2 i pol minute sa svake strane.
  4. Izvadite piletinu i ostavite je sa strane. Ulijte vino i temeljac te kuhajte 5 minuta ili dok se tekućina ne reducira za pola. Dodajte mješavinu temeljca i brašna. Miješajte dok se umak još malo ne zgusne.
  5. Vratite piletinu u tavu i kuhajte 5 minuta. Posolite i popaprite po potrebi.
  6. Poslužite s pire krumpirom.



Pripremila: Ivana Matas 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

PRŽENI KROKETI OD RIŽE I SIRA

ZAŠTO NIJE DOBRO BITI NA MOBITELU PRIJE SPAVANJA?

MORINGA - ČUDOTVORNO DRVO ŽIVOTA