KREMA OD BUNDEVE I MASCARPONEA
Krema od bundeve i mascarponea
Postoje deserti koji ne traže ni pećnicu ni strpljenje – samo nekoliko sastojaka i dobru ideju. Ova neodoljiva krema s bundevom upravo je takva: jednostavna, a opet dovoljno profinjena da može poslužiti i kao brzi desert i kao dodatak drugim slatkim zalogajima.
Krema od bundeve i mascarponea
Sastojci:
250 g mascarponea (na sobnoj temperaturi)
62 g pirea od bundeve (domaćeg ili kupljenog)
4 žlice smeđeg šećera
2 žličice mješavine začina za pitu od bundeve
50 g šećera u prahu
2 žlice mlijeka
1 i pol žličica mljevenog cimeta
prstohvat muškatnog oraščića
prstohvat mljevenog klinčića
prstohvat sušenog đumbira
62 g pirea od bundeve (domaćeg ili kupljenog)
4 žlice smeđeg šećera
2 žličice mješavine začina za pitu od bundeve
50 g šećera u prahu
2 žlice mlijeka
1 i pol žličica mljevenog cimeta
prstohvat muškatnog oraščića
prstohvat mljevenog klinčića
prstohvat sušenog đumbira
Priprema:
U zdjeli pomiješajte mascarpone, pire od bundeve i smeđi šećer. Mutite pjenjačom ili mikserom dok ne dobijete glatku, ujednačenu smjesu. Postupno dodajte šećer u prahu i začine pa miješajte dok se sve potpuno ne poveže bez grudica.
Zatim polako ulijevajte mlijeko, žlicu po žlicu i svaki put dobro promiješajte. Količinu mlijeka prilagodite ovisno o željenoj gustoći – smjesa bi trebala biti kremasta i dovoljno podatna za umakanje.
Kušajte i po potrebi dodajte još šećera u prahu ili začina. Ohladite kremu najmanje 30 minuta prije posluživanja. Poslužite je s keksima, krekerima, perecima ili iskoristite kao nadjev za palačinke.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar