KRALJEVSKI KOLAČ





Kraljevski kolač 



Kraljevski kolač s orasima prava je poslastica za sve ljubitelje bogatih, domaćih kolača koji mirišu na djetinjstvo.




Kraljevski kolač 


Sastojci:

za biskvit (tri kore):

  • 15 bjelanjaka
  • 300 g šećera
  • 480 g krupno sjeckanih oraha
  • 90 g brašna

za kremu:

  • 15 žumanjaka
  • 100 g šećera
  • 3 žlice instant kakaa
  • 30 ml ruma
  • 500 ml mlijeka
  • 1 puding od čokolade
  • 200 g čokolade za kuhanje
  • 300 ml vrhnja za šlag

dodatno:

  • oko 100 g sjeckanih oraha



Priprema:

  1. Pripremite biskvit. Miksajte 5 bjelanjaka dok ne zapjene. Postupno dodajte 100 g šećera i miksajte dok ne dobijete čvrsti snijeg. Umiješajte 30 g brašna pjenjačom. Dodajte 160 g krupno sjeckanih oraha i lagano sjedinite.
  2. Smjesu rasporedite na masni papir u kalupu dimenzija 22 × 29 cm. Pecite 25 minuta na 180 stupnjeva. Postupak ponovite još dva puta – ukupno trebate tri jednake kore.
  3. Pripremite kremu. Žumanjke i šećer izradite pjenasto. Dodajte puding u prahu i 100 ml mlijeka, pa izmiksajte. Ostatak mlijeka zagrijte do vrenja. Maknite s vatre i umiješajte mješavinu žumanjaka i pudinga. Kuhajte na laganoj vatri uz stalno miksanje dok se zgusne. U vruće umiješajte instant kakao, sjeckanu čokoladu i rum. Ohladite kremu pod prozirnom folijom. Istucite vrhnje za šlag. Ohlađenu kremu izmiksajte i sjedinite sa šlagom.
  4. Na pladanj stavite prvu koru i premažite dijelom kreme. Ponovite sa drugom korom i kremom. Završite trećom korom i ostatkom kreme. Površinu posipajte sjeckanim orasima. Ohladite u hladnjaku prije posluživanja.




Pripremila: Ivana Matas 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

PRŽENI KROKETI OD RIŽE I SIRA

ZAŠTO NIJE DOBRO BITI NA MOBITELU PRIJE SPAVANJA?

MORINGA - ČUDOTVORNO DRVO ŽIVOTA