KRALJEVSKI KOLAČ
Kraljevski kolač
Kraljevski kolač s orasima prava je poslastica za sve ljubitelje bogatih, domaćih kolača koji mirišu na djetinjstvo.
Kraljevski kolač
Sastojci:
za biskvit (tri kore):
- 15 bjelanjaka
- 300 g šećera
- 480 g krupno sjeckanih oraha
- 90 g brašna
za kremu:
- 15 žumanjaka
- 100 g šećera
- 3 žlice instant kakaa
- 30 ml ruma
- 500 ml mlijeka
- 1 puding od čokolade
- 200 g čokolade za kuhanje
- 300 ml vrhnja za šlag
dodatno:
- oko 100 g sjeckanih oraha
Priprema:
- Pripremite biskvit. Miksajte 5 bjelanjaka dok ne zapjene. Postupno dodajte 100 g šećera i miksajte dok ne dobijete čvrsti snijeg. Umiješajte 30 g brašna pjenjačom. Dodajte 160 g krupno sjeckanih oraha i lagano sjedinite.
- Smjesu rasporedite na masni papir u kalupu dimenzija 22 × 29 cm. Pecite 25 minuta na 180 stupnjeva. Postupak ponovite još dva puta – ukupno trebate tri jednake kore.
- Pripremite kremu. Žumanjke i šećer izradite pjenasto. Dodajte puding u prahu i 100 ml mlijeka, pa izmiksajte. Ostatak mlijeka zagrijte do vrenja. Maknite s vatre i umiješajte mješavinu žumanjaka i pudinga. Kuhajte na laganoj vatri uz stalno miksanje dok se zgusne. U vruće umiješajte instant kakao, sjeckanu čokoladu i rum. Ohladite kremu pod prozirnom folijom. Istucite vrhnje za šlag. Ohlađenu kremu izmiksajte i sjedinite sa šlagom.
- Na pladanj stavite prvu koru i premažite dijelom kreme. Ponovite sa drugom korom i kremom. Završite trećom korom i ostatkom kreme. Površinu posipajte sjeckanim orasima. Ohladite u hladnjaku prije posluživanja.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar