KOLAČ OD KOKOSA I LIMUNA 🍋
- 1 1/2 šalice glatkog brašna
- 1/2 šalice kokosa
- 2 žličice praška za pecivo
- 1/2 žličice soli
- 1/2 šalice maslaca (neslanog)
- 3/4 šalice šećera
- 3 jaja sobne temperature
- Sok 1/2 limuna
- Naribana korica 1/2 limuna
- 1 šalica grčkog jogurta
Zagrijte pećnicu na 190 °C. Namastite i obložite papirom za pečenje kalup za kruh veličine 23 × 13 cm.
U srednje velikoj zdjeli prosijte zajedno brašno, naribani kokos, koricu limuna, prašak za pecivo i sol. Ostavite sa strane.
U zdjeli električnog miksera miksajte maslac na velikoj brzini oko 30 sekundi. Dodajte šećer i miksajte još 2–3 minute, dok smjesa ne postane svijetla i pjenasta. Dodajte jaja jedno po jedno, dobro miksajući nakon svakog dodavanja i povremeno stružući stijenke zdjele. Ovo će trajati još 2–3 minute.
Dodajte polovicu smjese sa suhim sastojcima i lagano umiješajte dok se ne sjedini. Umiješajte sav grčki jogurt zajedno s limunovim sokom. Zatim dodajte preostalo brašno i umiješajte samo toliko da se poveže (ne pretjerujte s miješanjem).
Ulijte smjesu u pripremljeni kalup i pecite 35–40 minuta, ili dok čačkalica umetnuta u sredinu ne izađe čista. Izvadite iz pećnice i ostavite da se hladi na rešetki oko 5 minuta. Izvadite kolač iz kalupa, uklonite papir za pečenje i ostavite da se potpuno ohladi. Kolač možete čuvati u hermetički zatvorenoj posudi na sobnoj temperaturi do tri dana.
Napomene
- Po želji kolač možete posuti šećerom u prahu i dodatnom koricom limuna.
- Vrijeme pečenja loaf kolača može varirati: 45–55 minuta ovisno o pećnici. Preporučuje se provjeriti već oko 45. minute.
- Vrijeme pripreme i pečenja su okvirne procjene jer se uređaji razlikuju.
Primjedbe
Objavi komentar