KAKAO - KEKSI OD ZOBENIH PAHULJICA





Kakao - keksi od zobenih pahuljica 



Keksi od zobenih pahuljica tradicionalna su slastica u Sjedinjenim Američkim Državama, koja se obično sljubljuje s grožđicama i/ili čokoladnim kapljicama.




Kakao - keksi od zobenih pahuljica 


Sastojci:

  • 400 g kokosova šećera
  • 250 g zobenih pahuljica
  • 125 ml mlijeka po želji
  • 125 g maslaca od badema
  • 120 g maslaca
  • 30 g kakaa
  • 1 čajna žličica ekstrakta vanilije



Priprema:

  1. Obložite dva velika lima za pečenje papirom za pečenje i stavite sa strane.
  2. U loncu rastopite maslac na srednje jakoj vatri, dodajte mlijeko, kakao i šećer pa sve dobro promiješajte. Kuhajte sve dok smjesa ne zavrije. Kada zavrije, kuhajte sve zajedno oko dvije minute, a potom lonac uklonite s vatre.
  3. Umiješajte ekstrakt vanilije u smjesu, maslac od badema i zobene pahuljice. Miješajte smjesu dok se sastojci ne povežu.
  4. Od dobivene smjese oblikujte kuglice, žlicom ih spljoštite i postavite na pripremljeni lim za pečenje. Ohladite ih dobro prije posluživanja – keksima će trebati vremena da se stvrdnu. Ako želite ubrzati proces, možete ih staviti i u hladnjak. Dobar tek!



Pripremila: Ivana Matas 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

ZAŠTO NIJE DOBRO BITI NA MOBITELU PRIJE SPAVANJA?

MORINGA - ČUDOTVORNO DRVO ŽIVOTA

SLANI PUŽ OD SIRA I ŠPEKA