JUHA OD RAJČICE I TORTELLINA 🍅
Juha od rajčice i tortellina
Juha od rajčice je odlično predjelo koju obožavaju sve generacije, a pogotovo u zimsko vrijeme. Ako želite povećati kalorijsku vrijednost te juhe, dodajte nešto tortellina punjenih sirom.
Juha od rajčice i tortellina
Sastojci:
- 1 l povrtnog temeljca
- 1 konzerva sjeckane rajčice od 400 g
- 250 g kupovnih svježih tortellina od sira
- 60 g svježih listića špinata
- 1 čajna žličica mediteranske mješavine začina
- 1-2 češnja češnjaka
- biljno ulje po želji
- sol i papar po želji
- naribani parmezana po želji za posluživanje
Priprema:
- U loncu zagrijte nešto ulja pa na njemu prepirjajte nasjeckani češnjak – pirajte ga oko pola minute i pazite da vam ne izgori.
- Podlijte češnjak s temeljcem i dodajte nasjeckanu rajčicu iz konzerve. Poklopite lonac i pustite da juha zavrije.
- Kada juha zavrije dodajte tortelline i kuhajte prema uputama na pakiranju. Začinite sa solju, paprom i mediteranskom mješavinom začina.
- Pred kraj kuhanja dodajte svježi špinat i pustite ga par minuta da povene.
- Poslužite juhu od rajčice i tortellina s nešto naribanog parmezana po želji. Dobar tek!
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar