JUHA OD RAJČICE I TORTELLINA 🍅






Juha od rajčice i tortellina 




Juha od rajčice je odlično predjelo koju obožavaju sve generacije, a pogotovo u zimsko vrijeme. Ako želite povećati kalorijsku vrijednost te juhe, dodajte nešto tortellina punjenih sirom.





Juha od rajčice i tortellina 



Sastojci:

  • 1 l povrtnog temeljca
  • 1 konzerva sjeckane rajčice od 400 g
  • 250 g kupovnih svježih tortellina od sira
  • 60 g svježih listića špinata
  • 1 čajna žličica mediteranske mješavine začina
  • 1-2 češnja češnjaka
  • biljno ulje po želji
  • sol i papar po želji
  • naribani parmezana po želji za posluživanje




Priprema:

  1. U loncu zagrijte nešto ulja pa na njemu prepirjajte nasjeckani češnjak – pirajte ga oko pola minute i pazite da vam ne izgori.
  2. Podlijte češnjak s temeljcem i dodajte nasjeckanu rajčicu iz konzerve. Poklopite lonac i pustite da juha zavrije.
  3. Kada juha zavrije dodajte tortelline i kuhajte prema uputama na pakiranju. Začinite sa solju, paprom i mediteranskom mješavinom začina.
  4. Pred kraj kuhanja dodajte svježi špinat i pustite ga par minuta da povene.
  5. Poslužite juhu od rajčice i tortellina s nešto naribanog parmezana po želji. Dobar tek!



Pripremila: Ivana Matas 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

PRŽENI KROKETI OD RIŽE I SIRA

ZAŠTO NIJE DOBRO BITI NA MOBITELU PRIJE SPAVANJA?

MLJEVENO MESO SA SVJEŽIM KUPUSOM