JAJA SA SEZAMOM I MOZZARELLOM
Jaja sa sezamom i mozzarellom
Jaja su omiljen doručak većini ljudi jer su brza, hranjiva i zasittna, a mogu se pripremiti na nebrojeno mnogo načina. Kuhana, pečena, poširana, u omletu ili kajgani, izvrsna su u svim oblicima, a osim toga, važan su sastojak u brojnim slanim i slatkim delicijama.
Jaja sa sezamom i mozzarellom
Sastojci:
- 3 žlice bijelog sezama
- 3 žlice crnog sezama
- 60 g ribane mozzarelle
- 1 žlica maslaca
- 2 jaja
- Sol, papar
Priprema:
- Tostirajte sezam u tavi bez ulja 4-5 minuta, stalno miješajući.
- Pomaknite tostirani sezam prema rubovima tave tako da oblikujete prsten.
- Posipajte ribanu mozzarellu preko sezama i pustite da se rastopi.
- Stavite maslac u sredinu, pustite da se rastopi i dodajte jaja.
- Dodajte sol i papar po vrhu i poklopite tavu na 1 minutu.
- Neposredno prije nego što jaja postignu željenu konzistenciju, preklopite rubove kao na videu.
- Poslužite uz komad svježeg ili tostiranog kruha.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar