JAJA SA SEZAMOM I MOZZARELLOM





Jaja sa sezamom i mozzarellom 



Jaja su omiljen doručak većini ljudi jer su brza, hranjiva i zasittna, a mogu se pripremiti na nebrojeno mnogo načina. Kuhana, pečena, poširana, u omletu ili kajgani, izvrsna su u svim oblicima, a osim toga, važan su sastojak u brojnim slanim i slatkim delicijama.





Jaja sa sezamom i mozzarellom 


Sastojci:

  • 3 žlice bijelog sezama
  • 3 žlice crnog sezama
  • 60 g ribane mozzarelle
  • 1 žlica maslaca
  • 2 jaja
  • Sol, papar



Priprema:

  • Tostirajte sezam u tavi bez ulja 4-5 minuta, stalno miješajući.
  • Pomaknite tostirani sezam prema rubovima tave tako da oblikujete prsten.
  • Posipajte ribanu mozzarellu preko sezama i pustite da se rastopi.
  • Stavite maslac u sredinu, pustite da se rastopi i dodajte jaja.
  • Dodajte sol i papar po vrhu i poklopite tavu na 1 minutu.
  • Neposredno prije nego što jaja postignu željenu konzistenciju, preklopite rubove kao na videu.
  • Poslužite uz komad svježeg ili tostiranog kruha.



Pripremila: Ivana Matas 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

ZAŠTO NIJE DOBRO BITI NA MOBITELU PRIJE SPAVANJA?

SLANI PUŽ OD SIRA I ŠPEKA

KORISTIMO LI BODY MIST ZA TIJELO CIJELO VRIJEME NA POGREŠAN NAČIN?