FIGARO OBLATNE





Figaro oblatne 



Ova retro poslastica ne traži puno vremena ni kulinarskog umijeća, a rezultat je raskošan sloj zlatnog nadjeva oblatni koji se režu u savršene, slatke zalogaje. Idealan je kolač kad trebate nešto brzo, provjereno i ukusno – a najbolje od svega, preko noći postane još finiji.




Figaro oblatne 


Sastojci:

  • 250 g šećera
  • 250 g mljevenih ili sitno sjeckanih oraha
  • 250 g maslaca
  • 3 jaja
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • naribana korica 1 limuna



Priprema:

  1. U lončiću otopite maslac. U zasebnoj zdjeli dobro izmiksajte jaja s pola količine šećera, dodajte otopljeni maslac, vaniliju i limunovu koricu. Umiješajte orahe pa sve vratite na laganu vatru. Miješajte cijelo vrijeme dok se smjesa ne počne zgušnjavati i postaje sjajna i kompaktna.
  2. Drugu polovicu šećera rastopite u zasebnoj posudi dok ne dobijete karamel. Pažljivo ga ulijte u toplu smjesu s orasima, miješajte brzo da se karamel ravnomjerno spoji.
  3. Na papir za pečenje položite prvu oblatnu (hrapava strana prema gore). Prelijte još toplu smjesu i poravnajte je špatulom, zatim poklopite drugom oblatnom. Lagano zamotajte u papir ili krpu pa opteretite daskom ili drugim teškim predmetom kako bi se oblatne spojile bez podizanja rubova.
  4. Ostavite oblatne da odstoje najmanje šest sati, idealno preko noći. Nakon hlađenja režite na tanke štangice ili kocke. Figaro oblatne mogu stajati danima i bit će sve ukusnije – zato su savršene za blagdanske pladnjeve.




Pripremila: Ivana Matas 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

PRŽENI KROKETI OD RIŽE I SIRA

ZAŠTO NIJE DOBRO BITI NA MOBITELU PRIJE SPAVANJA?

MORINGA - ČUDOTVORNO DRVO ŽIVOTA