DAN DAN REZANCI





Dan dan rezanci 



Dan dan rezanci su tradicionalno kinesko jelo iz provincije Sichuan – ono obuhvaća dobro začinjene rezance poslužene s mljevenim mesom i povrćem te uz dodatak pikantne juhe.




Dan dan rezanci 


Sastojci:

  • 600 ml pilećeg temeljca
  • 250 g kineskih rezanaca od jaja
  • 250 g mljevene piletine
  • 200 g gljiva po želji
  • 80 ml ulja od sezama
  • 80 ml vode
  • 60 ml hoisen umaka
  • 45 g svježih listića špinata
  • 45 g maslaca od kikirikija
  • 5-6 češnja češnjaka
  • 2 mlada luka
  • 2 žlice rižinog octa
  • 1-2 žlice mljevenih suhih čili pahuljica
  • 1 ljutika
  • 1 žlica meda
  • biljno ulje po želji
  • sol i papar po želji



Priprema:

  1. U tavi zagrijte ulje od sezama na srednje jakoj vatri i dodajte očišćeni češnjak narezan na tanke kriške i čili pahuljice pa pirjajte sve zajedno oko tri do četiri minute dok češnjak ne zamiriše, ali ne i zagori. Uklonite sve zajedno s vatre i pažljivo prelijte u posudu. Stavite sa strane.
  2. U zasebnoj zdjelici pomiješajte umak od soje, hoisin umak, med, rižin ocat, maslac od kikirikija i vodu. Dobro promiješajte pjenjačom dok ne dobijete glatki jednolični umak.
  3. Skuhajte rezance prema uputama na pakiranju. Ocijedite ih i stavite sa strane.
  4. U istom loncu u kojem ste kuhali rezance zagrijte pileći temeljac i pola pripremljenoj umaka. Dodajte listiće špinata i pustite da povenu. To će vaša juha za ostatak jela.
  5. U istoj tavi u kojoj ste radili čili ulje dodajte običnog biljnog ulja i na njemu prepirjajte mljevenu piletinu oko pet minuta. Dodajte nasjeckane gljive i ljutiku i nastavite pirjati još tri do četiri minute. Ulijte u tavu ostatak umaka od maslaca od kikirikija i kuhajte sve zajedno još oko pet minuta dok se meso termički ne obradi do kraja. U smjesu umiješajte i par žlica čili ulja koje ste prethodno napravili i uklonite s vatre.
  6. Servirajte dan dan rezance: u zdjelu ulijte topli temeljac i skuhane rezance i lagano ih promiješaj. Na vrh jela dodajte pirjano mljeveno meso s gljivama, a sve zajedno pospite s nasjeckanim mladim lukom i dodatnim čili uljem po želji. Dobar tek!



Pripremila: Ivana Matas 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

ZAŠTO NIJE DOBRO BITI NA MOBITELU PRIJE SPAVANJA?

SLANI PUŽ OD SIRA I ŠPEKA

KORISTIMO LI BODY MIST ZA TIJELO CIJELO VRIJEME NA POGREŠAN NAČIN?