CASTAGNOLE S RICOTTOM - TALIJANSKE FRITULE




Castagnole s ricottom - talijanske fritule 




Blagdansko vrijeme donosi poseban ugođaj u naše domove – miris kuhanog vina, cimeta, klinčića i, naravno, neizostavnih frizula. Ova jednostavna i omiljena slastica, koja se često povezuje s božićnim sajmovima i obiteljskim okupljanjima, ima posebno mjesto u srcima svih generacija.





Castagnole fritule - talijanske fritule 


Sastojci:

  • 250 g ricotte
  • 1 jaje
  • naribana korica naranče ili limuna
  • 50 g šećera
  • 130 g glatkog brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • Po želji: malo ruma ili likera
  • ulje za prženje
  • šećer u prahu za posipanje



Priprema:

U dubokoj posudi pjenjačom dobro izmiješajte ricottu i jaje dok ne dobijete glatku smjesu. Dodajte naribanu koricu naranče ili limuna te šećer, a potom sve zajedno još malo izmiješajte. Postupno dodajte brašno, neprestano miješajući, i na kraju umiješajte prašak za pecivo. Po želji, u smjesu možete dodati malo ruma ili likera za dodatnu aromu.

Oblikujte male kuglice, a ako je potrebno, dodajte još malo brašna kako biste lakše oblikovali tijesto. U dubokom loncu zagrijte veću količinu ulja. Kuglice ubacujte u vruće ulje i pržite ih dok ne dobiju zlatno-smeđu boju, povremeno ih okrećući kako bi se ravnomjerno ispekle. Gotove castagnole izvadite na papirnati ručnik kako biste uklonili višak ulja, a zatim ih pospite šećerom u prahu.




Pripremila: Ivana Matas 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

ZAŠTO NIJE DOBRO BITI NA MOBITELU PRIJE SPAVANJA?

MORINGA - ČUDOTVORNO DRVO ŽIVOTA

SLANI PUŽ OD SIRA I ŠPEKA