ŠTRUDLA OD JABUKA - KOLAČ KOJI MIRIŠE NA DJETINJSTVO
Štrudla od jabuka - kolač koji miriše na djetinjstvo
Ovo je recept za slasnu bečku štrudlu od jabuka, koja se može poslužiti i sa sladoledom od vanilije.
Štrudla od jabuka
Sastojci:
- 1 pakiranje kora za savijaču (možete i sami napraviti vučeno tijesto)
- 1 kg kiselijih jabuka
- 10 dag šećera
- 5 dag maslaca
- cimet
- grožđice
- malo ruma ili mlijeka za namakanje grožđica
Priprema:
- Kore pokapajte rastopljenim maslacem te na njih složite jabuke koje ste prethodno ogulili i nasjeckali na kockice veličine 1 cm.
- Posipajte šećerom, cimetom i grožđicama koje ste prethodno namočili u rum ili mlijeko. Zarolajte tijesto i štrucu položite u namašćenu tepsiju. Štrucu malo izbodite čačkalicom po vrhu kako ne bi popucala.
- Pecite u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva oko pola sata do 40 minuta, dok tijesto ne dobije zlaćanu koricu. Pustite da se malo ohladi, narežite na šnite, pospite šećerom u prahu i poslužite.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar