PALAČINKE S KESTEN PIREOM
Palačinke s kesten pireom
Jeste li ikad probali palačinke s kesten pireom? Ili biste radije preskočili tu kombinaciju? Za neke je to prava jesenska poslastica, savršena mješavina kremastog, slatkog i orašastog okusa, dok drugima zvuči kao kulinarski eksperiment koji bi radije zaobišli.
Palačinke s kesten pireom
Sastojci (za 6–8 palačinki):
- 6-8 tankih palačinki
- 200 g kesten pirea (kupovni ili domaći)
- 1–2 žlice mlijeka (po potrebi za omekšavanje pirea)
- 100 ml vrhnja za šlag
- 2 žlice nasjeckanih oraha
- Šećer u prahu za posipanje
- Po želji: malo ruma ili vanilije, tamna čokolada
Priprema:
- Pripremi palačinke po svom omiljenom receptu i ostavi ih da se malo ohlade.
- Kesten pire omekšaj s malo mlijeka (i po želji aromom ruma ili vanilije). Treba biti maziv, ali ne tekuć.
- Namaži palačinke kesten pireom i zarolaj ih ili presavij na četvrtine.
- Na svaku dodaj žlicu šlaga, pospi nasjeckanim orasima i šećerom u prahu.
- Po želji na vrh palačinke dodaj malo otopljene tamne čokolade!
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar