LISNATO S PUDINGOM
Lisnato s pudingom
Ako volite jednostavne, a neodoljivo fine deserte, ovaj recept će vas osvojiti na prvi zalogaj. Kombinacija kremastog pudinga od vanilije, hrskavog lisnatog tijesta i mirisnih listića badema prava je mala čarolija u kojoj ćete uživati uz kavu, čaj ili kao poslije ručka.
Lisnato s pudingom
Sastojci:
- 1 pakiranje razvaljanog lisnatog tijesta
- 1 puding od vanilije
- 400 ml mlijeka
- 1 vanilin šećer
- 2 žlice šećera
- 40 g maslaca
- 1 žumanjak
- Bademi u listićima
Priprema:
- Skuhajte puding prema uputama na vrećici, ali umjesto 500 ml, koristite 400 ml mlijeka.
- Kada je puding gotov, maknite ga s vatre i umiješajte maslac dok se potpuno ne otopi i sjedini s kremom.
- Razvaljano lisnato tijesto odmotajte i puding rasporedite po polovici tijesta.
- Preklopite drugom polovicom i premažite umućenim žumanjkom.
- Prerežite na pola, a zatim svaku polovicu na još četiri dijela – trebate dobiti osam štanglica.
- Po vrhu obilno pospite listićima badema.
- Pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 20–25 minuta, dok tijesto ne postane zlatno i hrskavo. Najbolje je poslužiti dok je još toplo – tada se najljepše osjeti spoj mirisne vanilije, maslaca i badema.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar