LISNATO S PUDINGOM





Lisnato s pudingom 



Ako volite jednostavne, a neodoljivo fine deserte, ovaj recept će vas osvojiti na prvi zalogaj. Kombinacija kremastog pudinga od vanilije, hrskavog lisnatog tijesta i mirisnih listića badema prava je mala čarolija u kojoj ćete uživati uz kavu, čaj ili kao poslije ručka.




Lisnato s pudingom 


Sastojci:

  • 1 pakiranje razvaljanog lisnatog tijesta
  • 1 puding od vanilije
  • 400 ml mlijeka
  • 1 vanilin šećer
  • 2 žlice šećera
  • 40 g maslaca
  • 1 žumanjak
  • Bademi u listićima



Priprema:

  1. Skuhajte puding prema uputama na vrećici, ali umjesto 500 ml, koristite 400 ml mlijeka.
  2. Kada je puding gotov, maknite ga s vatre i umiješajte maslac dok se potpuno ne otopi i sjedini s kremom.
  3. Razvaljano lisnato tijesto odmotajte i puding rasporedite po polovici tijesta.
  4. Preklopite drugom polovicom i premažite umućenim žumanjkom.
  5. Prerežite na pola, a zatim svaku polovicu na još četiri dijela – trebate dobiti osam štanglica.
  6. Po vrhu obilno pospite listićima badema.
  7. Pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 20–25 minuta, dok tijesto ne postane zlatno i hrskavo. Najbolje je poslužiti dok je još toplo – tada se najljepše osjeti spoj mirisne vanilije, maslaca i badema.



Pripremila: Ivana Matas 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

ZAŠTO NIJE DOBRO BITI NA MOBITELU PRIJE SPAVANJA?

5 RAZLOGA ZA VJEŽBANJE NA OTVORENOM

5 NAJČEŠĆIH MITOVA O NOKTIMA KOJIMA NE BISTE TREBALI VJEROVATI