JESENSKI KOKTEL S JABUKOVAČOM




Jesenski koktel s jabukovačom 



Jabukovača je jedan od najprepoznatljivijih jesenskih napitaka – mirisna i voćna, savršeno se slaže s toplim začinima. U ovom koktelu spaja se s tekilom ili ginom, ovisno o tome što više volite. Oba pića daju posebnu aromu i savršeno se uklapaju s okusima jabuke i cimeta. Rezultat je mirisno i osvježavajuće piće koje izgleda posebno, a možete ga pripremiti kod kuće s nekoliko jednostavnih sastojaka.




Jesenski koktel s jabukovačom 


Sastojci za dvije čaše:

  • 100 ml tekile ili gina

  • 30 ml Triple Sec likera

  • 180 ml jabukovače

  • 20 ml soka od limuna

  • 10 ml šećernog sirupa (po ukusu)

  • prstohvat cimeta

  • prstohvat muškatnog oraščića

  • kockice leda

  • kriške jabuke i štapić cimeta za ukras

  • po želji: malo gazirane vode za lagani završetak




Priprema:

  1. U šejker ili veću posudu stavite led. Dodajte tekilu ili gin, Triple Sec, sok od limuna, šećerni sirup, jabukovaču i začine. Dobro protresite oko 20 sekundi da se sastojci sjedine.

  2. Ulijte koktel u dvije čaše s ledom, po želji dodajte malo gazirane vode, a zatim ukrasite kriškom jabuke i štapićem cimeta.

  3. U nekoliko minuta dobit ćete mirisni, jesenski napitak koji izgleda efektno, a okusom savršeno spaja jabuku, limun i tople začine.

  4. Za pravi jesenski dojam poslužite koktel u prozirnim čašama. Na dno možete staviti tanku krišku jabuke ili nekoliko listića cimeta koji će polako puštati aromu. Ako imate sušene jabuke ili štapiće vanilije, oni će dodatno uljepšati izgled pića.





Pripremila: Ivana Matas 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

ZAŠTO NIJE DOBRO BITI NA MOBITELU PRIJE SPAVANJA?

5 RAZLOGA ZA VJEŽBANJE NA OTVORENOM

LOSOS I PESTO OD SJEMENKI BUČE