JESENSKI KOKTEL S JABUKOVAČOM
100 ml tekile ili gina
30 ml Triple Sec likera
180 ml jabukovače
20 ml soka od limuna
10 ml šećernog sirupa (po ukusu)
prstohvat cimeta
prstohvat muškatnog oraščića
kockice leda
kriške jabuke i štapić cimeta za ukras
po želji: malo gazirane vode za lagani završetak
U šejker ili veću posudu stavite led. Dodajte tekilu ili gin, Triple Sec, sok od limuna, šećerni sirup, jabukovaču i začine. Dobro protresite oko 20 sekundi da se sastojci sjedine.
Ulijte koktel u dvije čaše s ledom, po želji dodajte malo gazirane vode, a zatim ukrasite kriškom jabuke i štapićem cimeta.
U nekoliko minuta dobit ćete mirisni, jesenski napitak koji izgleda efektno, a okusom savršeno spaja jabuku, limun i tople začine.
Za pravi jesenski dojam poslužite koktel u prozirnim čašama. Na dno možete staviti tanku krišku jabuke ili nekoliko listića cimeta koji će polako puštati aromu. Ako imate sušene jabuke ili štapiće vanilije, oni će dodatno uljepšati izgled pića.
Primjedbe
Objavi komentar