CRUMBLE OD JABUKA I KRUŠAKA





Crumble od jabuka i krušaka 



Spoj mekanog, karameliziranog voća i zlatno pečenog posipa jedan je od slatkih klasika koje volimo pripremati s raznim sezonskim voćem. Poslužite ga s kuglicom vanilija sladoleda, preliven toplim kremom od vanilije ili jednostavno samog – i uživajt ćete u svakom zalogaju.




Crumble od jabuka i krušaka 

Sastojci:

Nadjev

  • 2 jabuke, oguljene
  • 2 zrele kruške, oguljene
  • 50 g smeđeg šećera
  • 1 ½ žličica cimeta

Crumble posip

  • 100 g hladnog maslaca, narezanog na kockice
  • 100 g glatkog brašna
  • 60 g zobenih pahuljica
  • 35 g smeđeg šećera
  • 50 g bijelog šećera
  • 20 ml punomasnog mlijeka


Priprema:

  • Zagrijte pećnicu na 180°C.
  • U velikom loncu na srednjoj vatri pomiješajte narezane jabuke, narezane kruške, smeđi šećer i cimet. Kuhajte, povremeno miješajući, dok voće ne omekša, ali ne previše – ako se prekuha, postat će kašasto u pećnici. To će trajati otprilike 5 minuta.
  • Premjestite smjesu od voća u posudu za pečenje (otprilike 10×10 cm) i ravnomjerno je rasporedite.
  • U drugoj zdjeli pomiješajte glatko brašno, zobene pahuljice, smeđi i bijeli šećer za preljev.
  • Dodajte hladni maslac narezan na kockice. Vrhovima prstiju utrljajte maslac u suhu smjesu dok ne dobijete teksturu grubih mrvica. Ako je smjesa presuha, dodajte mlijeko, po jednu žlicu. Nekome se sviđaju veće mrvice, ali to ovisi o ukusu!
  • Ravnomjerno pospite posip preko voća u posudi za pečenje.
  • Stavite u prethodno zagrijanu pećnicu i pecite oko 25 minuta, dok površina ne postane zlatno smeđa, a rubovi ne počnu lagano ključati u voćnom karamelu.
  • Izvadite crumble iz pećnice i pustite ga da se malo ohladi prije posluživanja.



Pripremila: Ivana Matas 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

ZAŠTO NIJE DOBRO BITI NA MOBITELU PRIJE SPAVANJA?

LOSOS I PESTO OD SJEMENKI BUČE

5 RAZLOGA ZA VJEŽBANJE NA OTVORENOM