BROWNIE S MASLACEM OD KIKIRIKIJA 🥜
150 g nasjeckane tamne čokolade
300 g smeđeg šećera
100 g šećera
pola žličice soli
6 jaja
260 g glatkog brašna
40 g kakaa u prahu
2 žličice praška za pecivo
200 g maslaca od kikirikija
50 ml mlijeka
100 g slanog kikirikija
Zagrijte pećnicu na 180°C. Čokoladu otopite sa 100 g maslaca na laganoj vatri i ostavite sa strane. Ostatak maslaca, šećere i sol miksajte oko dvije minute dok smjesa ne postane pjenasta. Dodajte jedno po jedno jaje i dobro umiješajte.
Ulijte otopljeni maslac s čokoladom. Na kraju dodajte brašno, kakao i prašak za pecivo pa sve sjedinite. Tijesto izlijte u pripremljeni kalup i poravnajte površinu. Maslac od kikirikija kratko zagrijte u lončiću, dodajte mlijeko i promiješajte.
Smjesu žlicom rasporedite po površini tijesta u malim hrpicama pa drškom žličice lagano prošarajte da dobijete mramorni uzorak. Pospite kikirikijem i pecite oko 40 minuta. Brownie ostavite na rešetki najmanje dva sata da se dobro ohladi prije rezanja.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar