PAPPARDELLE S GOVEDINOM U CRNOM VINU






Pappardelle s govedinom u crnom vinu 




Kad temperature padnu i dani postanu kraći, kuhinja ponovno postaje središte doma. Mirisi polaganog kuhanja, bogati umaci i topla tjestenina prizivaju osjećaj udobnosti i uživanja u malim ritualima. Upravo takva je i ova rustikalna, a opet profinjena kombinacija: pappardelle s govedinom sporo kuhanom u crnom vinu.




Pappardelle s govedinom u crnom vinu 


Sastojci za četiri osobe:

  • 400 g pappardelle tjestenine
  • 600 g junetine (najbolje but ili plećka)
  • 2 crvena luka
  • 2 mrkve
  • 2 stabljike celera
  • 3 režnja češnjaka
  • 500 ml crnog vina (punijeg okusa, npr. cabernet sauvignon)
  • 250 ml goveđeg temeljca
  • 2 žlice koncentrata rajčice
  • Maslinovo ulje
  • Svježi timijan i ružmarin
  • Sol i svježe mljeveni papar
  • Parmezan za posluživanje




Priprema:

  • Govedinu narežite na veće kocke, posolite, popaprite i lagano zapecite na maslinovom ulju da dobije lijepu koricu. Izvadite je iz posude.
  • U istoj posudi pirjajte sitno nasjeckan luk, mrkvu, celer i češnjak dok ne omekšaju.
  • Dodajte koncentrat rajčice, promiješajte pa vratite meso. Zalijte vinom i pustite da alkohol ishlapi nekoliko minuta.
  • Ulijte temeljac, ubacite začinsko bilje i smanjite vatru. Kuhajte poklopljeno 2 do 3 sata, dok meso ne postane mekano i umak se ne zgusne.
  • Pappardelle skuhajte u posoljenoj vodi prema uputama na pakiranju. Ocijedite i dodajte u umak.
  • Lagano promiješajte da se tjestenina obloži bogatim umakom, pospite svježim parmezanom i poslužite toplo.



Pripremila : Ivana Matas 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

ZAŠTO NIJE DOBRO BITI NA MOBITELU PRIJE SPAVANJA?

5 RAZLOGA ZA VJEŽBANJE NA OTVORENOM

DUNJA - RIZNICA ZDRAVIH NUTRIJENATA