MONTE TORTA - KRALJ KREMASTIH KOLAČA 🍰
Monte torta
Ako volite kremaste kolače, ovaj bi mogao postati jedan od vaših omiljenih, stoga čitajte dalje i spremite recept koji će zasigurno oduševiti obitelj i prijatelje.
Monte torta
Sastojci:
za biskvit:
- 6 bjelanjaka
- 90 g glatkog brašna
- 6 žlica šećera
- 2 šake lješnjaka
za kremu:
- 6 žumanjka
- Vanilin šećer
- 2 pudinga vanilija
- 1 l mlijeka
- 30 g glatkog brašna
- 70 g šećera
- 200 g margarina
- 100 g čokolade za kuhanje
dodatno:
- 7-8 petit keksa
- 2 žlice nugat namaza
- 200 ml vrhnja za šlag
Priprema:
- Skuhati kremu tako da stavimo 9 dcl mlijeka prokuhati, a za to vrijeme smiksamo žumanjke, šećer i vanilin šećer dok smjesa ne postane svijetla i gusta, dodati pudinge od vanilije i brašno te 1 dcl mlijeka te miksati.
- Kada mlijeko prokuha, dodati žutu smjesu mlijeku brzo miješajući pjenjačom te kuhati kao puding na laganoj vatri 5 minuta. Kada je krema kuhana, staviti u zdjelu i prekriti prozirnom folijom te potpuno ohladiti.
- Za biskvit miksati bjelanjke sa šećerom dok ne postane čvrsta smjesa te dodati brašno unutra, promiješati
- Kalup torte obložiti pek papirom, rasporediti po dnu sjeckane tostirane lješnjake i preliti smjesom za biskvit
- Peći na 180 stupnjeva 20 minuta. Kada je biskvit pečen, prohladiti ga, preokrenuti i maknuti pek papir te vratiti obruč. Biskvit premazati čokoladnim namazom ili namazom od nugata, poredati petit kekse (možete kratko kekse umočiti u toplo mlijeko).
- Kremu izvadimo iz hladnjaka, umiksamo narezani margarin sobne temperature te podijelimo dobivenu kremu na dva jednaka dijela. U jedan dio dodamo otopljenu čokoladu za kuhanje i smiksamo. Na petit kekse stavimo crnu kremu pa žutu, stavimo 2 sata u hladnjak da se stisne.
- Staviti šlag na vrh i ukrasiti po želji.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar