SLATKI ZEČIĆI S CIMETOM I KREM SIROM
Slatki zečići s cimetom i krem sirom
Ovi
slatki uskrsni zečići od lisnatog tijesta s cimetom i krem sirom izgledaju kao
da su izašli iz slastičarnice, a zapravo su gotovi brže nego što mislite. I da
– nestaju s tanjura jednako brzo!
Slatki zečići s cimetom i krem sirom
Sastojci:
·
brašno
·
lisnato tijesto 500 g
·
maslac 3 žlica
·
šećer 2 žlica
·
cimet 1 žličica
·
voda 1 žlica
Priprema:
Obloži
2 velika lima papirom za pečenje. Na lagano pobrašnjenoj površini razvaljaj
svaki list lisnatog tijesta u kvadrat dimenzija 25x25 cm.
Prvi list premaži
otopljenim maslacem, ostavljajući 1,5 cm nepokrivene margine s desne i lijeve
strane. U zdjelici pomiješaj šećer i cimet pa pospi po tijestu, izbjegavajući
rubove. Te rubove premaži hladnom vodom.
Drugi list tijesta
također premaži preostalim maslacem (ostavi rubove prazne) i položi ga
namazanom stranom prema dolje, direktno na cimetni sloj. Lagano pritisni da se
spoje, zatim vilicom zareži i zatvori rubove.
Reži tijesto
horizontalno na pola (po širini), pa svaku polovicu na 8 dugih traka. Svaku
traku stavi na lim u oblik slova U, s vidljivim slojem cimeta prema gore.
Zadrži donju petlju, a gornja dva kraja zavrti dva puta jedno oko drugoga kako
bi oblikovao zečje uši.
Kraj trakica lagano
razmakni u oblik slova V kako bi dobio zečje uši. Ponavljaj s ostatkom. Na
svaki lim stane 8 zečića. Hladi u hladnjaku 15 do 30 minuta.
Ugrij pećnicu na 200
°C i postavi rešetke u gornju i donju trećinu pećnice. Peci 15-18 minuta,
okrećući pladnjeve nakon 10 minuta, dok ne postanu napuhani i zlatnosmeđi.
Pusti da se ohlade.
Pripremila: Ivana
Matas
Primjedbe
Objavi komentar