POHANA BAZGA





Pohana bazga

 

 

Pohani cvjetovi bazge prava su sezonska delicija: hrskavi, nježno aromatični i savršeno lagani. Donosimo vam recept za ovo jednostavno, a izuzetno posebno jelo koje oduševljava na prvi zalogaj.

 

 

 

Pohana bazga

 

Sastojci:

 

  • 8–10 većih svježih cvjetova bazge (neprskanih)
  • 2 jaja
  • 150 ml mlijeka ili mineralne vode
  • 100 g glatkog brašna
  • prstohvat soli
  • 1 žlica šećera (po želji)
  • ulje za prženje
  • šećer u prahu

 

 

 

Priprema:

 

  1. Cvjetove bazge oprati pod mlazom vode, kratko. Dovoljno ih je i lagano protresti kako bi se uklonili eventualni kukci ili nečistoće.
  2. U zdjeli umutiti jaja, dodati mlijeko ili mineralnu vodu, pa postepeno umiješati brašno, sol i šećer. Smjesa treba biti glatka i bez grudica, guste teksture poput one za palačinke.
  3. U tavi zagrijati ulje na srednje jakoj vatri – mora biti dovoljno duboko da cvjetovi „plivaju“ prilikom prženja.
  4. Svaki cvijet se umače u pripremljeno tijesto tako da cijeli bude prekriven, a zatim se stavlja u vruće ulje. Pržiti s obje strane do zlatno-smeđe boje (oko 1–2 minute po strani).
  5. Gotove cvjetove izvaditi na papirnate ubruse kako bi se ocijedio višak masnoće.
  6. Posuti šećerom u prahu te poslužiti toplo.

 

 

Pripremila: Ivana Matas

 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

KRUMPIR OD TISUĆU SLOJEVA

JE LI SIJEČANJSKA DEPRESIJA STVARNA?

LOSOS I PESTO OD SJEMENKI BUČE