PIRJANE MAHUNE SA ZAČINSKIM BILJEM
Pirjane mahune sa začinskim biljem
Mahune su sjajan dodatak jelima – ovo niskokalorično povrće iz porodice
mahunarki može biti baza finih variva ili ukusan prilog uz meso.
Pirjane mahune sa začinskim biljem
Sastojci:
- 450 g mahuna
- 50 g maslaca
- 2 žlice nasjeckanog svježeg
peršina
- 2 žlice nasjeckanog svježeg
bosiljka
- 2 žlice nasjeckanog svježeg
vlasca
- 2 žlice svježih listića
timijana
- 1 manji luk
- sol i papar po želji
- limun za posluživanje
Priprema:
1.
U većem loncu zagrijte
posoljenu vodu. Kada voda zavrije ubacite očišćene mahune i prokuhajte ih
nekoliko minuta. Mahune bi trebale biti al dente.
2. Prebacite kuhane mahune u posudu s hladnom vodom kako biste
zaustavili termičku obradu, ali i zadržali upečatljivu zelenu boju povrća.
Ocijedite mahune i osušite ih papirnatim ručnikom.
3.
U tavi rastopite
maslac pa na njemu prepirjajte nasjeckani luk – pirjajte luk nekoliko minuta
dok ne omekša. Dodajte blanširane mahune i nastavite sve zajedno pirjati još
dvije do tri minute.
4. Posolite i popaprite, dodajte začinsko bilje i nastavite pirjati
još oko jedne minute. Poslužite s komadićem limuna i uz prilog po želji. Dobar
tek!
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar