PIRJANE MAHUNE SA ZAČINSKIM BILJEM





Pirjane mahune sa začinskim biljem

 

 

Mahune su sjajan dodatak jelima – ovo niskokalorično povrće iz porodice mahunarki može biti baza finih variva ili ukusan prilog uz meso.

 

 

Pirjane mahune sa začinskim biljem

 

Sastojci:

  • 450 g mahuna
  • 50 g maslaca
  • 2 žlice nasjeckanog svježeg peršina
  • 2 žlice nasjeckanog svježeg bosiljka
  • 2 žlice nasjeckanog svježeg vlasca
  • 2 žlice svježih listića timijana
  • 1 manji luk
  • sol i papar po želji
  • limun za posluživanje

 

 

 

Priprema:

 

1.      U većem loncu zagrijte posoljenu vodu. Kada voda zavrije ubacite očišćene mahune i prokuhajte ih nekoliko minuta. Mahune bi trebale biti al dente.

2.     Prebacite kuhane mahune u posudu s hladnom vodom kako biste zaustavili termičku obradu, ali i zadržali upečatljivu zelenu boju povrća. Ocijedite mahune i osušite ih papirnatim ručnikom.

3.     U tavi rastopite maslac pa na njemu prepirjajte nasjeckani luk – pirjajte luk nekoliko minuta dok ne omekša. Dodajte blanširane mahune i nastavite sve zajedno pirjati još dvije do tri minute.

4.     Posolite i popaprite, dodajte začinsko bilje i nastavite pirjati još oko jedne minute. Poslužite s komadićem limuna i uz prilog po želji. Dobar tek!

 

 

Pripremila: Ivana Matas

 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

KRUMPIR OD TISUĆU SLOJEVA

JE LI SIJEČANJSKA DEPRESIJA STVARNA?

LOSOS I PESTO OD SJEMENKI BUČE