PILETINA POHANA U KOKOSU I PANKO MRVICAMA
Piletina pohana u kokosu i panko mrvicama
Panko mrvice i naribani kokos pobrinut će se za "prvi dojam",
a okus ove i ne tako obične piletine bit će božanstven zahvaljujući
jednostavnoj marinadi od kokosova mlijeka i limete. Dobar tek!
Piletina pohana u kokosu i panko mrvicama
Sastojci:
- 3 komada pilećih prsa bez
kostiju i kože (700-725 g)
- 240 ml kokosovog mlijeka
- 2 žlice svježeg soka limete
- 180 g brašna
- 180 g brašna
- 2 žlice kukuruznog škroba
- 1 čajna žličica soli
- Svježe mljeveni crni papar
- 3 velika jaja
- 90 g panko mrvica
- 130 g nezaslađenog ribanog
kokosa
- 450 do 500 ml biljnog ulja, za
prženje
Priprema:
1.
Prerežite svaki komad
piletine na pola po dužini i batom istucite meso na debljinu od cca 6 mm.
2. U velikoj zdjeli pomiješajte kokosovo mlijeko, pola čajne
žličice soli i sok od limete. Utonite piletinu u marinadu, dobro promiješajte,
poklopite i ostavite u hladnjaku pola sata do sat.
3.
U velikoj plitkoj
zdjeli ili dubokom tanjuru pomiješajte brašno, kukuruzni škrob, čajnu žličicu
soli i malo mljevenog papra. U drugoj zdjeli umutite jaja. U trećoj pomiješajte
panko mrvice i kokos.
4. Svaki file uvaljajte u brašno pa u razmućeno jaje, pa u panko
mrvice.
5. Zagrijte ulje u velikoj tavi na srednje jakoj vatri. Piletinu
pecite u serijama, oko tri do četiri minute sa svake strane, dok ne dobije
lijepu zlatnosmeđu boju.
Pripremila:
Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar