PARADIŽOT





Paradižot 

 

 

Paradižot ga zovu u Dalmaciji, a poznat je i kao šnenokle  - jedna od nekada najpopularnijih slastica u Hrvatskoj. 

 

 

 

Paradižot 

 

 

Sastojci:

 

• 550 ml mlijeka 

• 3 jaja

• 4 žlice šećera

• 1,5 žlice brašna

• 1 vrećica vanilin šećera 

 

 

 

 

Priprema:

 

Odvojite žumanjke i bjelanjke, pa bjelanjke istucite u čvrsti snijeg. 

 

Zagrijte mlijeko, žlicom zagrabite snijeg od bjelanjaka pa kratko prokuhajte u mlijeku.

 

Vadite šupljikavom žlicom u zdjelice u koje ćete poslije uliti kremu.

 

U žumanjke dodajte šećer, brašno, malo mlijeka i vanilin šećer pa sve dobro izmiksajte da nema grudica. 

 

Ovu smjesu ulijte u mlijeko u kojem ste kuhali bjelanjke i nastavite kuhati na laganoj vatri dok ne dobijete malo gušću kremu. 

 

Prelijte kremu preko šnenokli i ostavite da se desert ohladi.

 

Pripremila: Ivana Matas 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

ZAŠTO NIJE DOBRO BITI NA MOBITELU PRIJE SPAVANJA?

5 RAZLOGA ZA VJEŽBANJE NA OTVORENOM

LOSOS I PESTO OD SJEMENKI BUČE