KOŠARICE OD JAJA I TIKVICA
Košarice od jaja i tikvica
Pečene košarice od jaja i tikvica možete jesti za doručak, ručak i
večeru. Poslužiti ih možete i kao samostalni proteinski međuobrok – primjerice,
prije ili poslije odlaska u teretanu.
Košarice od jaja i tikvica
Sastojci:
- 300 g naribane tikvice
(otprilike 2 tikvice srednje veličine)
- 60 g naribane gaude
- 9 jaja
- ½ čajne žličice češnjaka u
prahu
- ½ čajne žličice luka u prahu
- ¼ čajne žličice mljevenog
muškatnog oraščića
- sol i papar po želji
- biljno ulje po želji
Priprema:
1.
Zagrijte pećnicu na
180 Celzijevih stupnjeva. Pripremite kalup za muffine, namastite ga iznutra i
stavite ga sa strane.
2. Tikvice dobro naribajte i ocijedite višak vode. Na tavi zagrijte
malo biljnog ulja, pa na njemu prepržite naribane tikvice. Pospite tikvice sa
solju i paprom, češnjakom i lukom u prahu. Pržite ih na srednje jakoj vatri 10
do 12 minuta dok ne dobiju lijepu zlatno-smeđu boju i dok višak vode ne ispari
iz njih.
3. Pustite da se ohlade, pa ih pomiješajte s razmućenim jajima.
Dodatno sve zajedno posolite i popaprite te začinite s muškatnim oraščićem.
4. U svaki kalup za muffine ulijte otprilike četiri velike žlice
smjese. Stavite peći muffine u prethodno zagrijanu pećnicu oko 20 do 25 minuta,
odnosno dok ne budu termički obrađeni do kraja. Poslužite ih s prilogom po
želji. Dobar tek!
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar