KOŠARICE OD JAJA I TIKVICA





Košarice od jaja i tikvica

 

 

 

Pečene košarice od jaja i tikvica možete jesti za doručak, ručak i večeru. Poslužiti ih možete i kao samostalni proteinski međuobrok – primjerice, prije ili poslije odlaska u teretanu.

 

 

 

 

Košarice od jaja i tikvica

 

 

Sastojci:

 

  • 300 g naribane tikvice (otprilike 2 tikvice srednje veličine)
  • 60 g naribane gaude
  • 9 jaja
  • ½ čajne žličice češnjaka u prahu
  • ½ čajne žličice luka u prahu
  • ¼ čajne žličice mljevenog muškatnog oraščića
  • sol i papar po želji
  • biljno ulje po želji

 

 

 

 

Priprema:

 

1.      Zagrijte pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva. Pripremite kalup za muffine, namastite ga iznutra i stavite ga sa strane.

2.     Tikvice dobro naribajte i ocijedite višak vode. Na tavi zagrijte malo biljnog ulja, pa na njemu prepržite naribane tikvice. Pospite tikvice sa solju i paprom, češnjakom i lukom u prahu. Pržite ih na srednje jakoj vatri 10 do 12 minuta dok ne dobiju lijepu zlatno-smeđu boju i dok višak vode ne ispari iz njih.

3.     Pustite da se ohlade, pa ih pomiješajte s razmućenim jajima. Dodatno sve zajedno posolite i popaprite te začinite s muškatnim oraščićem.

4.     U svaki kalup za muffine ulijte otprilike četiri velike žlice smjese. Stavite peći muffine u prethodno zagrijanu pećnicu oko 20 do 25 minuta, odnosno dok ne budu termički obrađeni do kraja. Poslužite ih s prilogom po želji. Dobar tek!

 

 

 

Pripremila: Ivana Matas 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

KRUMPIR OD TISUĆU SLOJEVA

JE LI SIJEČANJSKA DEPRESIJA STVARNA?

LOSOS I PESTO OD SJEMENKI BUČE