GOLA TORTA - SENZACIJA OD TRI SASTOJKA
Gola torta -
senzacija od tri sastojka
Uz kavu, čaj - ili čašu vina, jednostavni biskvitni kolač omiljena je
ljetna poslastica, a izvrsno mu stoje i tučeno vrhnje, voće ili čokoladna
glazura.
Gola torta
Sastojci:
- 3 velika jaja zagrijana na
sobnu temperaturu
- 200 g šećera
- 130 g brašna
Priprema:
1.
Zagrijte pećnicu na
180 °C. Namastite kalup za torte od 20 cm, a zatim ga obložite papirom za
pečenje. Miksajte jaja i šećer oko 8 minuta ili dok smjesa ne postane jako
gusta i blijeda.
2. Prosijte brašno a zatim ga postepeno lopaticom dodajte u smjesu
od jaja, trećinu po trećinu količine.
3. Ulijte tijesto u pripremljenu posudu. Pecite oko 25-30 minuta
dok kolač ne postane svijetlosmeđ. Umetnite čačkalicu pa ako izađe čista iz
kolača, spreman je.
4. Kada se kolač posve ohladi možete ga posipati šećerom u prahu
ili poslužiti s jagodama.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar