DŽEM OD VIŠANJA





Džem od višanja 



Trenutačno je vrijeme za višnje, a mnogi ove slatko-kisele bobice najviše vole u obliku domaćeg džema. Za džem su potrebne u potpunosti zrele i tamne višnje.




Džem od višanja 


Sastojci:

  • 1 kg očišćenih višanja
  • 500 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • sok jednog limuna



Priprema :

Višnje sa šećerom i vanilin šećerom staviti u lonac na laganu vatru te miješati dok se šećer u potpunosti ne otopi. Višnje se moraju kuhati točno jedan sat i pritom je potrebno povremeno ih promiješati. Zatim dodati sok limuna, a višnje usitniti štapnim mikserom. Oprati tegle i staviti u pećnicu zagrijanu na 50 °C na 5 minuta. Vrući džem usipati u vruće tegle. Tegle čvrsto zatvoriti i okrenuti naopako dok se džem ne ohladi. Po želji se može pred kraj kuhanja dodati jedna žličica kakaa u prahu kako bi se dobio i okus čokolade.




Pripremila: Ivana Matas 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

ZAŠTO NIJE DOBRO BITI NA MOBITELU PRIJE SPAVANJA?

5 RAZLOGA ZA VJEŽBANJE NA OTVORENOM

LOSOS I PESTO OD SJEMENKI BUČE