DIP OD RICOTTE - SVE ŠTO VAM TREBA ZA LJETNE VEČERI
Dip od ricotte – sve što vam treba za ljetne večeri
Lagani, kremasti dip od
ricotte, hrskavi listići prženih badema, sočne masline i aroma limuna čine ovaj
snack našim novim favoritom. Spaja bogate mediteranske okuse, lagano se
priprema, izgleda efektno, a okus će vas osvojiti već na prvi zalogaj.
Dip od ricotte
Sastojci:
- ¼
šalice badema u listićima
- ½
šalice zelenih maslina, bez koštica
- 1
žlica kapara
- ¼
šalica svježeg peršina, nasjeckanog
- ⅓
šalice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- ½
limuna, korica i sok
- 370 g
ricotte
Priprema:
- Stavite
listiće badema u tavu na srednje jaku vatru. Pržite ih 4–5 minuta dok
lagano ne porumene. Povremeno ih promiješajte drvenom kuhačom kako ne bi
zagorjeli. Zatim ih prebacite u zdjelu i ostavite sa strane.
- Smanjite
vatru na lagano, pa dodajte masline, kapare i peršin, a zatim i maslinovo
ulje.
- Umiješajte
naribanu limunovu koricu i sok, te ostavite da se svi okusi prožmu tijekom
10 minuta na laganoj vatri.
- U
međuvremenu, ricottu rasporedite po tanjuru.
- Prelijte
je smjesom od maslinovog ulja i na vrh pospite bademe.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar