DIP OD RICOTTE - SVE ŠTO VAM TREBA ZA LJETNE VEČERI




Dip od ricotte – sve što vam treba za ljetne večeri

 

 

 

Lagani, kremasti dip od ricotte, hrskavi listići prženih badema, sočne masline i aroma limuna čine ovaj snack našim novim favoritom. Spaja bogate mediteranske okuse, lagano se priprema, izgleda efektno, a okus će vas osvojiti već na prvi zalogaj.

 

 

 

Dip od ricotte

 

Sastojci:

 

  • ¼ šalice badema u listićima
  • ½ šalice zelenih maslina, bez koštica
  • 1 žlica kapara
  • ¼ šalica svježeg peršina, nasjeckanog
  • ⅓ šalice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • ½ limuna, korica i sok
  • 370 g ricotte

 

 

 

Priprema:

 

  • Stavite listiće badema u tavu na srednje jaku vatru. Pržite ih 4–5 minuta dok lagano ne porumene. Povremeno ih promiješajte drvenom kuhačom kako ne bi zagorjeli. Zatim ih prebacite u zdjelu i ostavite sa strane.
  • Smanjite vatru na lagano, pa dodajte masline, kapare i peršin, a zatim i maslinovo ulje.
  • Umiješajte naribanu limunovu koricu i sok, te ostavite da se svi okusi prožmu tijekom 10 minuta na laganoj vatri.
  • U međuvremenu, ricottu rasporedite po tanjuru.
  • Prelijte je smjesom od maslinovog ulja i na vrh pospite bademe.

 

 

 

Pripremila: Ivana Matas

 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

KRUMPIR OD TISUĆU SLOJEVA

JE LI SIJEČANJSKA DEPRESIJA STVARNA?

LOSOS I PESTO OD SJEMENKI BUČE