CVJETAČA POHANA U PANKO MRVICAMA
Cvjetača pohana u panko mrvicama
Recept za cvjetaču pohanu u panko
mrvicama posudili smo iz Japana. Okusi dalekog istoka
koncentrirani su u sojinom umaku, đumbiru i
rižinom octu u kojima se cvjetača marinira. Možda
vam se ovaj korak čini kao nepotrebno čekanje - ali kad kušate, uvjerit ćete se
da itekako vrijedi.
Cvjetača pohana u panko mrvicama
Sastojci:
- 1 žlica umaka od soje
- 1 žlica rižinog octa
- 1 čajna žličica sitno naribanog
svježeg đumbira
- 1/2 cvjetače, narezane na
cvjetiće, bez kocena
- 70 g panko mrvica
- 50 g glatkog brašna
- 2 jaja
- ulje za prženje
- Po želji, za posluživanje
- Tonkatsu umak
- Majoneza ili tartar umak
- kriške limuna
Priprema:
1.
Pomiješajte umak od
soje, rižin ocat i đumbir u plitkoj posudi. Dodajte cvjetaču i promiješajte.
Ostavite da se marinira 20 minuta i povremeno okrenite cvjetove cvjetače.
2. U dva tanjura pripremite brašno i panko mrvice.
3.
Jaja nježno umutite
pjenjačom u zasebnoj zdjelici.
4. Ocijedite cvjetaču. Uvaljajte je u serijama u brašno, potom u
jaje i na kraju u panko mrvice i prebacite na čisti tanjur.
5. U tavu ulijte dosta ulja za prženje (da cvjetovi cvjetače bude
barem do pola u ulju) i zagrijete ga ne srednje jakoj vatri.
6.
Pržite cvjetaču u
serijama, otprilike 5 minuta sa svake strane ili dok ne dobije lijepu
zlatnosmeđu boju.
7. Gotovu cvjetaču prebacite šupljikavom žlicom na tanjur obložen
kuhinjskim papirnatim ručnikom da upije višak masnoće.
8. Prebacite prženu cvjetaču na tanjur za posluživanje. Poslužite
uz umake i priloge po želji.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar