CVJETAČA POHANA U PANKO MRVICAMA





Cvjetača pohana u panko mrvicama

 

 

Recept za cvjetaču pohanu u panko mrvicama posudili smo iz Japana. Okusi dalekog istoka koncentrirani su u sojinom umaku, đumbiru i rižinom octu u kojima se cvjetača marinira. Možda vam se ovaj korak čini kao nepotrebno čekanje - ali kad kušate, uvjerit ćete se da itekako vrijedi.

 

 

 

Cvjetača pohana u panko mrvicama

 

Sastojci:

 

  • 1 žlica umaka od soje
  • 1 žlica rižinog octa
  • 1 čajna žličica sitno naribanog svježeg đumbira
  • 1/2 cvjetače, narezane na cvjetiće, bez kocena
  • 70 g panko mrvica
  • 50 g glatkog brašna
  • 2 jaja
  • ulje za prženje
  • Po želji, za posluživanje
  • Tonkatsu umak
  • Majoneza ili tartar umak
  • kriške limuna

 

 

 

Priprema:

 

1.      Pomiješajte umak od soje, rižin ocat i đumbir u plitkoj posudi. Dodajte cvjetaču i promiješajte. Ostavite da se marinira 20 minuta i povremeno okrenite cvjetove cvjetače.

2.     U dva tanjura pripremite brašno i panko mrvice.

3.     Jaja nježno umutite pjenjačom u zasebnoj zdjelici.

4.     Ocijedite cvjetaču. Uvaljajte je u serijama u brašno, potom u jaje i na kraju u panko mrvice i prebacite na čisti tanjur.

5.     U tavu ulijte dosta ulja za prženje (da cvjetovi cvjetače bude barem do pola u ulju) i zagrijete ga ne srednje jakoj vatri.

6.    Pržite cvjetaču u serijama, otprilike 5 minuta sa svake strane ili dok ne dobije lijepu zlatnosmeđu boju.

7.     Gotovu cvjetaču prebacite šupljikavom žlicom na tanjur obložen kuhinjskim papirnatim ručnikom da upije višak masnoće.

8.     Prebacite prženu cvjetaču na tanjur za posluživanje. Poslužite uz umake i priloge po želji.

 

 

Pripremila: Ivana Matas

 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

KRUMPIR OD TISUĆU SLOJEVA

JE LI SIJEČANJSKA DEPRESIJA STVARNA?

LOSOS I PESTO OD SJEMENKI BUČE