ČOKOLADNI KOLAČ
Čokoladni
kolač
Čokoladnoj
torti samo rijetki mogu odoljeti. Mnogo je recepata za pripremu te omiljene
slastice. Mi vam donosimo jedan vrlo jednostavan od samo tri sastojka.
Sastojci:
•
140 g tamne čokolade
• 4
jaja
•
naribana narančina korica
Priprema:
Čokoladu
otopite na pari i ostavite da se ohladi.
Odvojite
bjelanjke od žumanjaka, a zatim tucite bjelanjke dok ne dobijete čvrst
snijeg.
Ako
želite u otopljenu čokoladu naribajte malo narančine korice, a zatim dodajte
žumanjke.
Sve
dobro izmiješajte tako da dobijete kompaktnu smjesu.
Zatim
polako umiješajte u snijeg od bjelanjaka i sve dobro sjedinite.
Smjesu
izlijte u okrugli kalup promjera oko 14 cm i pecite u pećnici zagrijanoj na 170
stupnjeva 20 minuta.
Kada
se ohladi prelijte otopljenom čokoladom i ukrasite po želji.
Pripremila:
Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar