ZLATNA PASTA OD KURKUME
Zlatna pasta od kurkume
Kurkuma je vrlo popularna u Aziji, temelj je indijske i bliskoistočne kuhinje, ali je poznata i
po brojnim zdravstvenm dobrobitima pa se tisućama godina koristi u tradicionalnoj kineskoj i indijskoj ayurvedskoj medicini,
ali i u narodnim medicinama velikog broja azijskih zemalja.
Zlatna pasta od kurkume
Sastojci:
- 250 ml vode
- 30 g kurkume
- 5 g mljevenog crnog papra
- 35 ml ghee maslaca ili
kokosovog ulja
Priprema:
1.
U loncu pomiješajte
vodu i kurkumu. Lagano kuhajte sedam minuta. Nastavite miješati dok smjesa ne
postigne konzistenciju poput paste. Možete dodati više ili manje vode, ako
želite gušću ili rjeđu konzistenciju.
2. Kad je pasta gotova, pustite da se malo ohladi.
3. Dodajte joj otopljeni ghee i crni papar te sve dobro
promiješajte.
4. Dok je pasta još topla i tekuća, ulijte je u staklenku s
hermetičkim poklopcem i ostavite da se ohladi. Smjesa će se zgusnuti kako se
hladi.
5. Čuvajte u hladnjaku 2 – 3 tjedna.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar