ZLATNA PASTA OD KURKUME




Zlatna pasta od kurkume

 

 

Kurkuma je vrlo popularna u Aziji, temelj je indijske i bliskoistočne kuhinje, ali je poznata i po brojnim zdravstvenm dobrobitima pa se tisućama godina koristi u tradicionalnoj kineskoj i indijskoj ayurvedskoj medicini, ali i u narodnim medicinama velikog broja azijskih zemalja.

 

 

 

Zlatna pasta od kurkume

 

Sastojci:

 

  • 250 ml vode
  • 30 g kurkume
  • 5 g mljevenog crnog papra
  • 35 ml ghee maslaca ili kokosovog ulja

 

 

 

Priprema:

 

1.      U loncu pomiješajte vodu i kurkumu. Lagano kuhajte sedam minuta. Nastavite miješati dok smjesa ne postigne konzistenciju poput paste. Možete dodati više ili manje vode, ako želite gušću ili rjeđu konzistenciju.

2.     Kad je pasta gotova, pustite da se malo ohladi.

3.     Dodajte joj otopljeni ghee i crni papar te sve dobro promiješajte.

4.     Dok je pasta još topla i tekuća, ulijte je u staklenku s hermetičkim poklopcem i ostavite da se ohladi. Smjesa će se zgusnuti kako se hladi.

5.     Čuvajte u hladnjaku 2 – 3 tjedna.

 

 

Pripremila: Ivana Matas

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

KRUMPIR OD TISUĆU SLOJEVA

JE LI SIJEČANJSKA DEPRESIJA STVARNA?