ŠPANJOLSKA RIŽA
Španjolska
riža
Španjolska riža je tradicionalni način pripreme riže u sjevernom dijelu
Meksika. Vjeruje se da je jelo dobilo ime jer su španjolski istraživači
donijeli rižu u Meksiko iz Azije, i pokazali im kako se sprema.
Španjolska riža
Sastojci:
- 500 ml pilećeg temeljca
- 350 g riže dugog zrna
- 250 g šalše
- 1 luk
- biljno ulje po želji
Priprema:
1.
Zagrijte malo ulja u
tavi i na njemu prepirjajte sitno nasjeckani luk. Pirjajte luk oko pet minuta
dok ne omekša.
2. Dodajte rižu i tostirajte je u tavi s lukom u trajanju oko dvije
minute. Potom je podlijte s pilećim temeljcem i šalšom. Kada tekućina zavrije,
smanjite temperaturu, pokrijte lonac i kuhajte rižu oko 20 minuta, odnosno dok
se termički ne obradi do kraja.
3. Poslužite kuhanu rižu sa začinskim biljem po želji – najbolje bi
bilo sa svježim listićima korijandera. Dobar tek!
Pripremila:
Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar