ŠPANJOLSKA RIŽA




Španjolska riža

 

 

Španjolska riža je tradicionalni način pripreme riže u sjevernom dijelu Meksika. Vjeruje se da je jelo dobilo ime jer su španjolski istraživači donijeli rižu u Meksiko iz Azije, i pokazali im kako se sprema.

 

 

 

Španjolska riža

 

 

Sastojci:

 

  • 500 ml pilećeg temeljca
  • 350 g riže dugog zrna
  • 250 g šalše
  • 1 luk
  • biljno ulje po želji

 

 

 

Priprema:

 

1.      Zagrijte malo ulja u tavi i na njemu prepirjajte sitno nasjeckani luk. Pirjajte luk oko pet minuta dok ne omekša.

2.     Dodajte rižu i tostirajte je u tavi s lukom u trajanju oko dvije minute. Potom je podlijte s pilećim temeljcem i šalšom. Kada tekućina zavrije, smanjite temperaturu, pokrijte lonac i kuhajte rižu oko 20 minuta, odnosno dok se termički ne obradi do kraja.

3.     Poslužite kuhanu rižu sa začinskim biljem po želji – najbolje bi bilo sa svježim listićima korijandera. Dobar tek!

 

 

Pripremila: Ivana Matas 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

KRUMPIR OD TISUĆU SLOJEVA

JE LI SIJEČANJSKA DEPRESIJA STVARNA?