SLATKI KRUH OD KRUMPIRA S CIMETOM I KAKAOM
Slatki kruh od krumpira s cimetom i kakaom
Nema puno poslastica koje se mogu natjecati sa slatkim kruhom
od krumpira s cimetom i kakaom. Opušta već sam pogled na tijesto koje se
polako diže, a miris tijekom pečenja je daleko bolji od mirisa eteričnih ulja i
svijeća.
Slatki kruh od krumpira s cimetom i kakaom
Sastojci:
·
500 g brašna
·
1 kuhani krumpir srednje veličine
·
7 g suhog
kvasca
·
100 šećera
·
1 vanilin šećer
·
1 žumanjak
·
200 ml
mlijeka
·
100 ml
ulja
Priprema:
U posudite pomiješajte brašno, suhi kvasac, ohlađeni i sitno
naribani krumpir, šećer i vanilin šećer pa dodajte umućeni žumanjak. Prelijte
toplim mlijekom i uljem pa umijesite glatko tijesto. Pokrijte krpom i pustite
da se diže sat vremena na toplom. Razvaljajte tijesto pa gornju stranu
premažite s rastopljenim i ohlađenim maslacem. U posudici pomiješajte cimet,
šećer i kakao pa pospite po cijeloj površini osim po rubovima. Zarolajte poput
orahnjače, omotajte poput babke ili preklopite sloj po sloj. Premjestite u
namašćeni kalup za kruh, pokrijte krpom i pustite da odstoji još 20-ak minuta.
Prije pečenja premažite smjesom žumanjka i mlijeka pa pecite otprilike pola
sata u pećnici na 180 stupnjeva.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar