SLATKI KRUH OD KRUMPIRA S CIMETOM I KAKAOM





Slatki kruh od krumpira s cimetom i kakaom

 

 

Nema puno poslastica koje se mogu natjecati sa slatkim kruhom od krumpira s cimetom i kakaom. Opušta već sam pogled na tijesto koje se polako diže, a miris tijekom pečenja je daleko bolji od mirisa eteričnih ulja i svijeća. 


 

 

Slatki kruh od krumpira s cimetom i kakaom

 

Sastojci:

 

·       500 g brašna

·       1 kuhani krumpir srednje veličine

·        7 g suhog kvasca

·        100 šećera

·       1 vanilin šećer

·       1 žumanjak

·        200 ml mlijeka

·        100 ml ulja

 

 

Priprema:

 

U posudite pomiješajte brašno, suhi kvasac, ohlađeni i sitno naribani krumpir, šećer i vanilin šećer pa dodajte umućeni žumanjak. Prelijte toplim mlijekom i uljem pa umijesite glatko tijesto. Pokrijte krpom i pustite da se diže sat vremena na toplom. Razvaljajte tijesto pa gornju stranu premažite s rastopljenim i ohlađenim maslacem. U posudici pomiješajte cimet, šećer i kakao pa pospite po cijeloj površini osim po rubovima. Zarolajte poput orahnjače, omotajte poput babke ili preklopite sloj po sloj. Premjestite u namašćeni kalup za kruh, pokrijte krpom i pustite da odstoji još 20-ak minuta. Prije pečenja premažite smjesom žumanjka i mlijeka pa pecite otprilike pola sata u pećnici na 180 stupnjeva.

 

 

Pripremila: Ivana Matas

 

 

 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

KRUMPIR OD TISUĆU SLOJEVA