PUREĆE OKRUGLICE U UMAKU




Pureće okruglice u umaku

 

 

Puretina sadrži jako mali postotak masnoće, a istovremeno vrlo visok udio proteina. Stoga čini idealan sastojak mnogih laganih i zdravih jela. Bogata je i selenom koji pomaže u izgradnji imuniteta. Kada uz sve to dodate njezin delikatan i bogat okus, nema razloga da ne postane dio i vaše uravnotežene prehrane. Probajte ove ukusne pureće okruglice!

 

 

 

 

Pureće okruglice u umaku

 

 

Sastojci:

 

·        500 g mljevenog purećeg mesa

·        1 veliki crveni luk

·        2 mrkve

·        Žlica koncentrata rajčice

·        100 ml pasirane rajčice

·        1 jaje

·        Sol

·        Papar

·        Češnjak

·        Mrvice

·        Crvena paprika

·        Peršin

·        Oštro brašno

 

 

 

 

Priprema:

 

1.     Mljevenom mesu dodajte jaje, sol, papar, protisnuti češnjak, pola žličice mljevene crvene paprike, sjeckani peršin i otprilike 3 žlice mrvica. Smjesu dobro izradite rukama pa oblikujte okruglice. Svaku okruglicu uvaljajte u oštro brašno.

2.     U prikladnu posudu ulijte ulje da prekrije dno pa kratko popržite okruglice sa svih strana. Izvadite ih sa strane pa u istoj posudi nastavite pripremu umaka. Popržite crveni luk koji ste prethodno sitno nasjeckali, a kada se zastakli dodajte mu 2 naribane mrkve. Posolite i popaprite pa dodajte koncentrat rajčice. Vratite okruglice pa podlijte toplom vodom, toliko da prekrije okruglice. Pustite neka se kuha dvadesetak minuta. Tada dodajte pasiranu rajčicu i opet količinu vode koja je potrebna da skroz prekrije okruglice. Kuhajte još 15-20 minuta, ovisno o veličini okruglica koje ste radili.

3.     Provjerite okus pa začinite s još soli i papra ako je potrebno. Poslužite toplo s kremastim pireom od krumpira.

 

 

Pripremila: Ivana Matas

 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

KRUMPIR OD TISUĆU SLOJEVA

JE LI SIJEČANJSKA DEPRESIJA STVARNA?