POPEČCI S KUKURUZOM
Popečci s kukuruzom
Popečci
s kukuruzom jedno su od onih jela koja možete jesti u svako doba
dana, za doručak, ručak, večeru ili "gablec". Pripremaju se vrlo
jednostavno, gotovi su začas, a svoju će zahvalnu i prilagodljivu prirodu
pokazati ovisno o tome s čime ih poslužite.
Popečci s kukuruzom
Sastojci:
- 120 g brašna
- 1 čajna žličica praška za
pecivo
- 2 jaja
- 60 ml mlijeka
- 850 g kukuruza šećerca iz
konzerve
- 2 žlice vlasca, nasjeckanog
- 100 g feta sira, izmrvljenog
- 30 g maslaca
Priprema:
1.
Pomiješajte brašno i
prašak za pecivo i prosijte ih u veliku zdjelu.
2. Vilicom umutite jaja i mlijeko i smjesu postupno ulijevajte u
brašno, lagano miješajući da se sjedine.
3. Umiješajte kukuruz, vlasac i fetu u tijesto.
4. Maslacem namastite tavu i zagrijte je na srednje jakoj vatri.
Vadite smjesu kutlačom i pecite popečke u serijama, oko 2 do 3 minute sa svake
strane. Nakon svake serije ponovno namastite tavu i ponavljajte dok ne
potrošite smjesu.
5. Popečke poslužite tople, s umakom po želji.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar