POPEČCI S KUKURUZOM




Popečci s kukuruzom

 

 

Popečci s kukuruzom jedno su od onih jela koja možete jesti u svako doba dana, za doručak, ručak, večeru ili "gablec". Pripremaju se vrlo jednostavno, gotovi su začas, a svoju će zahvalnu i prilagodljivu prirodu pokazati ovisno o tome s čime ih poslužite.

 

 

 

Popečci s kukuruzom

 

Sastojci:

 

  • 120 g brašna
  • 1 čajna žličica praška za pecivo
  • 2 jaja
  • 60 ml mlijeka
  • 850 g kukuruza šećerca iz konzerve
  • 2 žlice vlasca, nasjeckanog
  • 100 g feta sira, izmrvljenog
  • 30 g maslaca

 

 

 

Priprema:

 

1.      Pomiješajte brašno i prašak za pecivo i prosijte ih u veliku zdjelu.

2.     Vilicom umutite jaja i mlijeko i smjesu postupno ulijevajte u brašno, lagano miješajući da se sjedine.

3.     Umiješajte kukuruz, vlasac i fetu u tijesto.

4.     Maslacem namastite tavu i zagrijte je na srednje jakoj vatri. Vadite smjesu kutlačom i pecite popečke u serijama, oko 2 do 3 minute sa svake strane. Nakon svake serije ponovno namastite tavu i ponavljajte dok ne potrošite smjesu.

5.     Popečke poslužite tople, s umakom po želji.

 

 

Pripremila: Ivana Matas 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

KRUMPIR OD TISUĆU SLOJEVA

JE LI SIJEČANJSKA DEPRESIJA STVARNA?