POLPETE S LEĆOM, TUNOM I SLANUTKOM
Polpete s lećom, tunom i slanutkom
Ovaj zdravi snack bit će idealan ručak ili večera poslužite
li ga sa žlicom ili dvije grčkog jogurta kojem ste dodali malo češnjaka i
začina.
Polpete s lećom, tunom i slanutkom
Sastojci za četiri osobe:
·
50 g crvene leće
·
50 g ječma
·
50 g slanutka
·
50 g
šarenoga graha
·
tri mrkve
·
jedan luk
·
2 režnja češnjaka
·
celerov list
·
lovorov list
·
sol
·
svježe mljeveni papar
·
mješavina
suhih začina
·
crvena
paprika
·
maslinovo ulje
·
tuna iz
konzerve
·
2
bjelanjka
·
krušne mrvice
·
brašno
·
2 kapi limunova soka
·
2 dl ulja
Priprema:
Mješavinu povrća noć prije stavite u vodu. Luk isjeckajte i
dinstajte na ulju, dodajte češnjak. Dodajte narezanu mrkvu i celer, još malo
miješajte te dodajte ocijeđeno povrće i miješajte nekoliko minuta. Zatim
dolijte tekućine. Posolite, popaprite, začinite crvenom paprikom i mješavinom
začina. Ubacite list lovora. Po potrebi dolijevajte tekućine. Konzerve tune
ocijedite i stavite u zdjelu. Začinite limunovim sokom, malo maslinova ulja i
paprom. Grahorice usitnite štapnim mikserom da dobijete gustu masu, dodajte
tunu i umutite bjelanjke. Dodajte krušne mrvice i brašno po potrebi da se
zgusne. Velikom žlicom uzimajte smjesu i stavljajte u srednje vruće ulje te
pržite s obje strane dok ne postanu hrskave.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar