POLPETE S LEĆOM, TUNOM I SLANUTKOM




Polpete s lećom, tunom i slanutkom

 

 

Ovaj zdravi snack bit će idealan ručak ili večera poslužite li ga sa žlicom ili dvije grčkog jogurta kojem ste dodali malo češnjaka i začina.


 

 

Polpete s lećom, tunom i slanutkom

 

Sastojci za četiri osobe:

 

·       50 g crvene leće

·       50 g ječma

·       50 g slanutka

·        50 g šarenoga graha

·        tri mrkve

·        jedan luk

·       2 režnja češnjaka

·       celerov list

·       lovorov list

·        sol

·       svježe mljeveni papar

·        mješavina suhih začina

·        crvena paprika

·       maslinovo ulje

·        tuna iz konzerve

·        2 bjelanjka

·       krušne mrvice

·        brašno

·       2 kapi limunova soka

·        2 dl ulja

 

 

Priprema:

 

Mješavinu povrća noć prije stavite u vodu. Luk isjeckajte i dinstajte na ulju, dodajte češnjak. Dodajte narezanu mrkvu i celer, još malo miješajte te dodajte ocijeđeno povrće i miješajte nekoliko minuta. Zatim dolijte tekućine. Posolite, popaprite, začinite crvenom paprikom i mješavinom začina. Ubacite list lovora. Po potrebi dolijevajte tekućine. Konzerve tune ocijedite i stavite u zdjelu. Začinite limunovim sokom, malo maslinova ulja i paprom. Grahorice usitnite štapnim mikserom da dobijete gustu masu, dodajte tunu i umutite bjelanjke. Dodajte krušne mrvice i brašno po potrebi da se zgusne. Velikom žlicom uzimajte smjesu i stavljajte u srednje vruće ulje te pržite s obje strane dok ne postanu hrskave.

 

 

Pripremila: Ivana Matas 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

KRUMPIR OD TISUĆU SLOJEVA