NORVEŠKA RIŽA NA MLIJEKU
Norveška riža na mlijeku
Iako se priprema vrlo slično kao i obična riža na mlijeku, u
ovoj skandinavskoj verziji, koja nam dolazi iz Norveške, u rižu na mlijeku
ubacile su se još i grožđice!
Norveška riža na mlijeku
Sastojci za četiri osobe:
·
2/3 šalice vode
·
3/4 šalice
riže
·
500 ml mlijeka
·
žličica soli
·
žličica cimeta
·
žličica muškatnog oraščića
·
žličica
ekstrakta vanilije
·
100 g
zlatnih grožđica
·
indijski
oraščić ili prženi lješnjaci za posipanje
Priprema:
Zakuhajte vodu i dodajte rižu. Poklopite i pustite da se kuha
15 minuta. Dodajte mlijeko, grožđice, cimet i muškatni oraščić te poklopite i
pustite da se kuha još 20 minuta. Posolite. Poslužite toplo, s malo maslaca i
šećera pa pospite prženim lješnjacima ili indijskim oraščićima. Umjesto
grožđica možete staviti i sušene brusnice, višnje, datulje ili smokve.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar