NORVEŠKA RIŽA NA MLIJEKU




Norveška riža na mlijeku

 

 

Iako se priprema vrlo slično kao i obična riža na mlijeku, u ovoj skandinavskoj verziji, koja nam dolazi iz Norveške, u rižu na mlijeku ubacile su se još i grožđice!


 

 

Norveška riža na mlijeku

 

Sastojci za četiri osobe:

 

·       2/3 šalice vode

·        3/4 šalice riže

·       500 ml mlijeka

·       žličica soli

·       žličica cimeta

·       žličica muškatnog oraščića

·        žličica ekstrakta vanilije

·        100 g zlatnih grožđica

·        indijski oraščić ili prženi lješnjaci za posipanje

 

 

 

Priprema:

 

Zakuhajte vodu i dodajte rižu. Poklopite i pustite da se kuha 15 minuta. Dodajte mlijeko, grožđice, cimet i muškatni oraščić te poklopite i pustite da se kuha još 20 minuta. Posolite. Poslužite toplo, s malo maslaca i šećera pa pospite prženim lješnjacima ili indijskim oraščićima. Umjesto grožđica možete staviti i sušene brusnice, višnje, datulje ili smokve.

 

 

Pripremila: Ivana Matas 


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

KRUMPIR OD TISUĆU SLOJEVA