MALINE U ČOKOLADI
Maline u čokoladi
Kada je riječ o gastro
trendovima, trenutačno su jako
popularni brzi snackovi i pretvaranje klasičnih
deserata u mini-snack verzije.
Praktični, a prije svega zalogaji koji se brzo pripremaju, privlače pažnju sve
većeg broja ljudi. Kako su proljetne sezonske namirnice sada stigle na police
naših trgovina, voće poput malina, borovnica i jagoda odmah je zaokupilo našu
pažnju.
Maline u čokoladi
Sastojci:
- 150 g
svježih malina
- 150-200
g tamne čokolade
- 150
-200 g bijele čokolade
- 1
žlica kokosovog ulja (opcionalno – daje sjajniju glazuru)
Priprema:
- Čokoladu
otopite na pari. Dodajte joj kokosovo ulje ako želite glađu strukturu.
- Pomoću
čačkalice umočite svaku malinu u čokoladu, pustite da se višak ocijedi i
složite ih na papir za pečenje.
- Stavite
ih u hladnjak ili zamrzivač 20-30 minuta da se čokolada stisne.
- Nakon
što se prvi sloj čokolade stisne, maline umočite u otopljenu bijelu
čokoladu.
- Čuvajte
u hladnjaku do posluživanja.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar