MALINE U ČOKOLADI




Maline u čokoladi

 

 

Kada je riječ o gastro trendovima, trenutačno su jako popularni brzi snackovi i pretvaranje klasičnih deserata u mini-snack verzije. Praktični, a prije svega zalogaji koji se brzo pripremaju, privlače pažnju sve većeg broja ljudi. Kako su proljetne sezonske namirnice sada stigle na police naših trgovina, voće poput malina, borovnica i jagoda odmah je zaokupilo našu pažnju.

 

 

 

Maline u čokoladi

 

 

Sastojci:

 

  • 150 g svježih malina
  • 150-200 g tamne čokolade
  • 150 -200 g bijele čokolade
  • 1 žlica kokosovog ulja (opcionalno – daje sjajniju glazuru)

 

 

 

 

Priprema:

 

  1. Čokoladu otopite na pari. Dodajte joj kokosovo ulje ako želite glađu strukturu.
  2. Pomoću čačkalice umočite svaku malinu u čokoladu, pustite da se višak ocijedi i složite ih na papir za pečenje.
  3. Stavite ih u hladnjak ili zamrzivač 20-30 minuta da se čokolada stisne.
  4. Nakon što se prvi sloj čokolade stisne, maline umočite u otopljenu bijelu čokoladu.
  5. Čuvajte u hladnjaku do posluživanja.

 

 

 

Pripremila: Ivana Matas 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

ZAŠTO NIJE DOBRO BITI NA MOBITELU PRIJE SPAVANJA?

7 NAVIKA SRETNIH ŽENA

ZELENA STRANA ŽIVOTA