KOLAČ S ČAJEM I KREMOM OD MEDA
Kolač s čajem i kremom od meda
Kolač
s crnim čajem je jednostavan, sočan i ukusan desert kojem ljubitelji
suhih listića neće moći odoljeti. Krema od maslaca i meda savršeno ga
nadopunjuje, ali je dovoljno samozatajna da u prvome planu ostane upravo puna
aroma čaja.
Kolač s čajem i kremom od meda
Sastojci:
Za biskvit s čajem:
- •
235 ml mlijeka
- 3 žlice listića crnog čaja
- 55 g maslaca, sobne temperature
- 225 g šećera
- 2 velika jaja
- 60 ml biljnog ulja
- 1 čajna žličica ekstrakta
vanilije
- 175 g brašna za kolače
- 1 1/2 čajne žličice praška za
pecivo
- 1/2 čajne žličice sode
bikarbone
- 1/2 čajne žličice soli
Za
kremu od meda:
- • 110 g maslaca, sobne
temperature
- 3 žlice meda
- 250 grama šećera u prahu
- prstohvat soli
Priprema:
1.
Zagrijte pećnicu na
180 stupnjeva.
2. Namastite okrugli kalup za tortu promjera 23 centimetra.
3. Zakuhajte mlijeko i dodajte mu listiće čaja. Ostavite da se
ohladi.
4. U velikoj zdjeli miksajte maslac i šećer dok ne dobijete
svijetlu i pjenastu smjesu.
5.
Dodajte jedno po jedno
jaje i dobro izmiksajte smjesu nakon svakog dodavanja. Potom dodajte ulje i
ekstrakt vanilije, pa postepeno dodajte brašno, prašak za pecivo, sodu
bikarbonu i sol. Umiješajte mlijeko s čajem i miksajte dok ne dobijete glatko
tijesto.
6. Prebacite tijesto u pripremljeni kalup i pecite 30 do 40 minuta
ili dok čačkalica zabodena u sredinu biskvita ne izađe čista.
7.
Izvadite biskvit iz
pećnice i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi.
8. U velikoj zdjeli miksajte zajedno maslac i med dok smjesa ne
postane glatka. Dodajte šećer u prahu i sol i nastavite miksati dok se krema ne
sjedini. Ako je pretekuća, dodajte još šećera u prahu, a ako je pregusta,
dodajte još meda ili mlijeka.
9. Ohlađenu tortu premažite kremom od meda i poslužite.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar