KOLAČ OD MAKA I JABUKA
Kolač od maka i jabuka
Mak je namirnica koja se često koristi u kulinarstvu, a
posebno u slasticama. Napravite predivan, a jednostavan kolač s makom i
dodajte naribane jabuke koje
će mu dati sočnost. S makom se odlično slaže i čokolada pa kolač prelijte
čokoladnom glazurom.
Kolač od maka i jabuka
Sastojci:
·
3 jabuke
·
6 jaja
·
120 g šećera
·
150 ml mlijeka
·
100 ml ulja
·
200 g mljevenog maka
·
90 g brašna
·
1 vrećica praška za
pecivo
·
1 vrećica vanilin
šećera
Za glazuru:
·
200 g čokolade
·
2 žlice ulja
Priprema:
1.
Jaja pjenasto umutite sa šećerom i vanilin šećerom.
2.
Brašno pomiješajte sa
šećerom u prahu, postupno dodajte u smjesu, pa dobro promiješajte da nema
grudica.
3.
Mak potopite u mlako mlijeko da malo nabubri, a u međuvremenu
ogulite i naribajte jabuke.
4.
U smjesu brašna i jaja ulijte ulje pa dodajte mak i jabuke.
5.
Sve dobro izmiješajte da
se sastojci dobro sjedine pa izlijte u pleh obložen papirom za pečenje.
6.
Pecite na 180 stupnjeva oko pola sata.
7.
Kad je pečeno ostavite da se ohladi, a u međuvremenu pripremite
glazuru.
8.
Čokoladu izlomite, pa je
otopite s uljem na umjerenoj vatri.
9.
Ravnomjerno prelijte po kolaču i zagladite.
10.
Kolač ostavite na sobnoj
temperaturi da se skroz ohladi i glazura stegne pa narežite na kocke i
poslužite.
Pripremila:
Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar