BRZI BAGELSI
Brzi bagelsi
Užurbane dane ispunjene
poslom i obavezama volimo završiti kod kuće, u sporom tempu, u ugodnom
raspoloženju s najbližima. Baš zato to je vrijeme rezervirano za pripremanje
svima omiljenih jela, a zatim za uživanje u hrani i druženju. Kako bi što više
vremena ostalo za druženje, biramo brze i jednostavne opcije. Recepti od 3
sastojaka postali su jako popularni, pa su tako trenutačno hit i brzi bagelsi
koji se rade od svježeg kravljeg sira ili grčkog jogurta i brašna.
Brzi bagelsi
Sastojci:
- 1
šalica (210 g) svježeg punomasnog kravljeg sira
- 1
šalica brašna (125 g) (pšenično ili pirovo)
- prstohvat
soli
- 1/2
žličice praška za pecivo
- dodaci:
1 jaje za premaz i sjemenke po želji za posip
Priprema:
- Zagrijte
pećnicu na 190 stupnjeva. Veliki pleh za pečenje obložite papirom za
pečenje.
- Izblendajte
kravlji sir dok ne postane kremasta smjesa. Dodajte sol, prašak za pecivo
i brašno te mijesite.
- Prebacite
na pobrašnjenu radnu površinu, oblikujte 4 kugle.
- Od
kugla napravite dugačke valjke pa spojite krajeve da dobijete oblik
bagela.
- Kistom
premažite bagelse razmućenim jajem i na vrh dodajte sjemenke.
- Pecite
25-30 minuta u pećnici ili 10-12 u air fryeru.
- Ostavite
da se ohladi 15-ak minuta pa poslužite.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar