BRZI BAGELSI




Brzi bagelsi

 

 

Užurbane dane ispunjene poslom i obavezama volimo završiti kod kuće, u sporom tempu, u ugodnom raspoloženju s najbližima. Baš zato to je vrijeme rezervirano za pripremanje svima omiljenih jela, a zatim za uživanje u hrani i druženju. Kako bi što više vremena ostalo za druženje, biramo brze i jednostavne opcije. Recepti od 3 sastojaka postali su jako popularni, pa su tako trenutačno hit i brzi bagelsi koji se rade od svježeg kravljeg sira ili grčkog jogurta i brašna.

 

 

Brzi bagelsi

 

Sastojci:

 

  • 1 šalica (210 g) svježeg punomasnog kravljeg sira
  • 1 šalica brašna (125 g) (pšenično ili pirovo)
  • prstohvat soli
  • 1/2 žličice praška za pecivo
  • dodaci: 1 jaje za premaz i sjemenke po želji za posip

 

 

 

 

Priprema:

 

 

  • Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva. Veliki pleh za pečenje obložite papirom za pečenje.
  • Izblendajte kravlji sir dok ne postane kremasta smjesa. Dodajte sol, prašak za pecivo i brašno te mijesite.
  • Prebacite na pobrašnjenu radnu površinu, oblikujte 4 kugle.
  • Od kugla napravite dugačke valjke pa spojite krajeve da dobijete oblik bagela.
  • Kistom premažite bagelse razmućenim jajem i na vrh dodajte sjemenke.
  • Pecite 25-30 minuta u pećnici ili 10-12 u air fryeru.
  • Ostavite da se ohladi 15-ak minuta pa poslužite.

 

 

 

Pripremila: Ivana Matas 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

KRUMPIR OD TISUĆU SLOJEVA