TAGLIATELLE S ARTIČOKAMA
Tagliatelle s artičokama
Kremasta
tjestenina s artičokama nije samo ukusna, već i zdrava. Sezona artičoka pravo
je vrijeme da isprobate ovaj recept.
Tagliatelle s artičokama
Sastojci:
· 6 kom
artičoka (listovi i srce)
· 1 limun
· 50 g maslaca
· 1 čaša
bijelog vina
· 1 vezica peršina
· 1 grančica komorača
· 1 čaša maslinova ulja
· 1
prstohvat soli
· 100 g
grana padano sira
· Papar
· 400 g tagliatella
Priprema:
Prvo listove artičoka prokuhajte u posoljenoj vodi sa sokom
jednog limuna. Nakon kuhanja propirjajte ih na maslacu podlijevajući bijelim
vinom dok ne omekšaju. Pospite ih sjeckanim peršinom i komoračem, posolite i
popaprite. Zatim skuhajte tagliatelle i tim umakom ih prelijte, zatim ih
zauljite maslinovim uljem i pospite naribanim sirom. Dobar tek!
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar