TAGLIATELLE S ARTIČOKAMA




Tagliatelle s artičokama

 

 

Kremasta tjestenina s artičokama nije samo ukusna, već i zdrava. Sezona artičoka pravo je vrijeme da isprobate ovaj recept.

 

 

 

Tagliatelle s artičokama

 

 

Sastojci:

 

·       6 kom artičoka (listovi i srce)

·       1 limun

·        50 g maslaca

·       1 čaša bijelog vina

·        1 vezica peršina

·        1 grančica komorača

·        1 čaša maslinova ulja

·       1 prstohvat soli

·       100 g grana padano sira

·        Papar

·        400 g tagliatella

 

 

Priprema:

 

Prvo listove artičoka prokuhajte u posoljenoj vodi sa sokom jednog limuna. Nakon kuhanja propirjajte ih na maslacu podlijevajući bijelim vinom dok ne omekšaju. Pospite ih sjeckanim peršinom i komoračem, posolite i popaprite. Zatim skuhajte tagliatelle i tim umakom ih prelijte, zatim ih zauljite maslinovim uljem i pospite naribanim sirom. Dobar tek!

 

 

 

Pripremila: Ivana Matas 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

KRUMPIR OD TISUĆU SLOJEVA