Preskoči na glavni sadržaj

PIKANTNI ŠPAGETI S TUNOM - IDEJA ZA UKUSNI I BRZI RUČAK





Pikantni špageti s tunom – Brzinski ručak pun okusa

Ove pikantne špagete s tunom su savršen izbor za ukusan i brz ručak koji ćeš pripremiti za manje od pola sata. Ovaj recept donosi osvježavajuću kombinaciju sastojaka i jednostavne tehnike pripreme. Dobar tek!

Sastojci:

  • 250 g mini rajčica
  • 1 luk
  • 2 režnja češnjaka
  • 1 ljuta papričica
  • 185 g tune iz konzerve
  • 0,5 svežnja svježeg peršina
  • 400 g špageta
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • Sol, papar

Priprema:

  1. Priprema sastojaka: Oljuštite i nasjeckajte luk i češnjak. Operite mini rajčice i svaku raspolovite. Očistite, operite i narežite ljutu papričicu na sitne kockice. Ocijedite tunu iz konzerve i usitnite je. Oplahnite i nasjeckajte svježi peršin.
  2. Kuhanje špageta: Skuhajte špagete u dosta slane vode dok ne budu al dente, prema uputama na pakiranju.
  3. Priprema umaka: U tavi zagrijte maslinovo ulje. Propirjajte luk i češnjak dok ne postanu staklasti. Dodajte rajčice, tunu i ljutu papričicu te kratko pirjajte zajedno s lukom i češnjakom.
  4. Završni dodaci: Ocijedite kuhane špagete i pomiješajte ih s nasjeckanim peršinom i pripremljenim umakom. Posolite i popaprite po vlastitom ukusu.
Pikantni špageti s tunom

Foto: Canva

Evo nekoliko dodatnih savjeta za ovaj recept kako bi bio još bolji:

  1. Dodaj aromu:
    • Možeš dodati koricu limuna ili malo svježeg limunovog soka u umak na kraju za dodatnu svježinu.
    • Ako voliš intenzivniji okus, ubaci malo sušenog origana ili bosiljka tijekom pirjanja.
  2. Varijacija proteina:
    • Ako ne voliš tunu iz konzerve, probaj s dimljenim lososom, piletinom ili čak kozicama.
  3. Hrskava tekstura:
    • Na kraju posluživanja pospi jelo prženim mrvicama kruha (npr. krušnim mrvicama pirjanima na maslinovom ulju s malo češnjaka).
  4. Lagana kremoznost:
    • Ako voliš kremasta jela, možeš dodati žlicu mascarponea ili malo vrhnja za kuhanje u umak prije miješanja sa špagetima.
  5. Veganska opcija:
    • Umjesto tune, koristi marinirane komadiće tofua ili sjeckane masline i kapare.
  6. Ljepša prezentacija:
    • Kod serviranja možeš dodati malo naribanog parmezana (ili veganske alternative) i svježe mljevenog papra na vrh za profesionalni dojam.
  7. Praktični savjet za uštedu vremena:
    • Dok se špageti kuhaju, pripremaj povrće i umak kako bi sve bilo gotovo u isto vrijeme.

Uživajte u ovoj jednostavnoj i ukusnoj deliciji koja će vas brzo zasititi i razveseliti vaše nepce!

Primjedbe