KREM JUHA OD BROKULE I SIRA
Krem juha od brokule i sira
Ova je juha svojevrsni klasik američke comfort kuhinje, ona u kojoj se uživa ne samo u hladnijim danima već i kroz cijelu godinu jer spaja najbolje od guste krem juhe, brokule i sira. Ukoliko se do sada niste susreli s dodatkom sira u pripremi juhe, važno je za istaknuti kako sir juhama pruža bogatstvo okusa pa nije rijetkost da se u juhu doda korica tvrđih sireva.
Krem juha od brokule i sira
Sastojci:
4 žlice maslaca
1 luk srednje veličine, sitno nasjeckan
2 stabljike celera, sitni nasjeckane
30 g brašna
7 dl pilećeg temeljca
sol, svježe mljeveni papar
1 veća glavica brokule, očišćena i narezana na manje komade
1 veća mrkva, očišćena i krupnije naribana
450 ml mlijeka
600 g naribanog cheddar sira
tostirani kruh za posluživanje
1 luk srednje veličine, sitno nasjeckan
2 stabljike celera, sitni nasjeckane
30 g brašna
7 dl pilećeg temeljca
sol, svježe mljeveni papar
1 veća glavica brokule, očišćena i narezana na manje komade
1 veća mrkva, očišćena i krupnije naribana
450 ml mlijeka
600 g naribanog cheddar sira
tostirani kruh za posluživanje
Priprema:
U većoj posudi na srednje jakoj vatri rastopite maslac. Dodajte luk i celer te pirjajte oko 5 minita, dok povrće ne omekša. Umiješajte brašno i miješajte oko minute kako bi brašno poprilimo zlatnu boju. Pomalo dodavajte temljac uz stalno miješanje. Začinite sa soli i paprom. Dodajte mrkvu i brokulu. Kuhajte do vrenja potom smanjite vatru te uz lagano krčkanje kuhajte oko 20 minuta. Pomalo dodajte mlijeko, kuhajte do vrenja pa umiješajte naribani sir. Začinite po želji te poslužite s prepečenim kruhom.
Primjedbe
Objavi komentar