ŽGVACET S PALENTOM I SALATOM OD KUPUSA S MRKVOM
https://story.hr/life-and-style/food-and-travel/a293868/David-Skoko-emisija-Motor-loza-kuhaca.html
ŽGVACET S PALENTOM I SALATOM OD KUPUSA S MRKVOM
Sastojci za 10 osoba:
• 1 kokoš oko 2 kg
• 500 g povrća za temeljac
• 400 ml vina
• 150 ml maslinova ulja
• 4 glavice luka
• 600 g pelata
• 1 glavica češnja češnjaka
• 1 vezica peršina
• grančica ružmarina
• sol i papar
• manja glavica ljubičastog kupusa
• mrkva
• palenta
Priprema:
Otkostite kokoš.
Zatim narežite povrće za temeljac i dinstajte ga.
Dodajte kosti i sve kratko dinstajte pa podlijte s malo vina.
Čim alkohol ishlapi dodajte 1,5 litru vode pa kuhajte na laganoj vatri 45 minuta.
Meso narežite na manje komade i zapecite u širokom loncu na zagrijanom maslinovom ulju.
Na zapečeno meso dodajte sjeckani luk, dinstajte dok ne omekša pa podlijte vinom.
Kada vino malo ispari dodajte ocijeđene pelate, miješajte i ostavite da krčka nekoliko minuta.
Začinite, dodajte sjeckani češnjak, peršin i grančicu ružmarina pa nastavite kuhati na laganoj vatri sat vremena povremeno miješajući.
Dodajte još temeljca ako je potrebno.
Kupus i mrkvu naribajte, začinite solju i paprom pa podlijte dobrim maslinovim uljem.
Palentu skuhajte i poslužite kremastu uz žgvacet i salatu.
Dobar tek!
Primjedbe
Objavi komentar